Hemşireler Haftası

Hemşireler Haftası -CHP Merkez İlçe Başkanı Demirkırkan, Afyonkarahisar Devlet Hastanesini ziyaret ederek, hemşirelere karanfil dağıttı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar Devlet Hastanesini ziyaret ederek, hemşirelere karanfil dağıttı.
     Ziyaret sonrası açıklama yapan Demirkırkan, sağlık hizmetlerinin dünyada ihtimam, bilgi ve ileri teknoloji ile yapılabilen özel hizmetler olduğunu ifade etti.
     Demirkırkan, sağlık hizmetlerinde en önemli unsurun insan faktörü olduğuna dikkati çekerek, bu hizmeti sunan başta hemşireler olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarının gayretinin, her türlü övgünün üzerinde olduğunu belirtti.
     Türkiyede hemşirelerin, hemşirelik mesleği eğitiminden çalışma koşullarına kadar birçok sorunlarla boğuştuğunu dile getiren Demirkırkan, şu ifadelere yer verdi:
     "Tüm sağlık çalışanları gibi hemşirelerimiz de uzun sürelerde çalışmakta, vardiyalı, gece nöbetçisi çalışan arkadaşlarımız ertesi gün mesaisine devam edebilmektedir. Fazla mesai özel yaşam hakkı ortadan kaldıracak boyutlara ulaşmıştır. İnsanca çalışma şartları ve ortamlar sağlanması konusunda yeterli destek verilmemektedir. Son yıllarda ülkemizde insan emeğini sömüren sözleşmeli çalışma, maalesef sağlık çalışanlarının en önemli sorunu durumundadır. Taşeron şirketler ve sözleşmeli çalışma bu kutsal mesleği yaparken birçok riskle karşı karşıya kalan arkadaşlarımızın güvencesiz bir şekilde çalışmasına neden olmaktadır. Hemşirelik eğitimi almayan ya da başka diplomaları olan kişilere hemşirelik yapma yetkisi verilmesiyle enjeksiyon ve teknik işler ehil olmayan ellere teslim edilmektedir."
     Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlunun da ziyaret edildiği Hemşireler Haftası etkinliklerinde, CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Ayla Albayrak ve Funda Tutar, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Mesude İntepe ve İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Fatma Akyıldız da yer aldı.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Hemşireler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER