Herve Tum, 940 dakikadır gole hasret

Herve Tum, 940 dakikadır gole hasret -Geçen sezon Gençlerbirliği formasıyla ligde 15 gole imza atan Kamerunlu forvet Tum, Sanica Boru Elazığsporda ligde geride kalan 10 haftada sadece 1 kez gol sevinci yaşadı -Son olarak ligin ilk haf


ELAZIĞ (A.A) - Ramazan Kaya - Spor Toto Süper Ligde geçen sezon Gençlerbirliği formasıyla 15 gole imza atan ve sezon başında Sanica Boru Elazığspora transfer olan Kamerunlu forvet Herve Tum, bordo-beyazlı ekipte ligde geride kalan 10 haftada sadece 1 kez gol sevinci yaşadı.
     AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Bursasporun 2007-2008 sezonunda Fransanın RC Strasbourg takımından kiraladığı Tum, Süper Ligde 6. sezonuna girdi. Bursaspordan sonra sırasıyla Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Gençlerbirliği formalarını giyen Tum, sezon başında ligin yeni ekiplerinden Sanica Boru Elazığspora transfer oldu.
     Tum, bugüne kadar 144ü Süper Lig ve 23ü Türkiye Kupası olmak üzere 167 maça çıktı. Kamerunlu forvet bu maçlarda 56 gole imza attı. Tum, en verimli sezonunu geçirdiği Ankara ekibi Gençlerbirliğinde geçen sezon biri Türkiye Kupasında olmak üzere 16 gole imza attı. Tum, Bursasporda 8, Sivassporda 10, iki sezon geçirdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesporda ise 21 kez gol sevinci yaşadı.
     Kamerunlu forvet Tum, 2012-2013 sezonunda ise önceki sezonları aratan bir performans sergiledi. Tum, bu sezon Sanica Boru Elazığspor forması altında biri Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere çıktığı 11 maçta sadece bir gol atabildi. Son olarak ligin ilk haftasındaki Fenerbahçe maçının 50. dakikasında gol sevinci yaşayan Tum, biri Ziraat Türkiye Kupasında 9u Süper Ligde olmak üzere 10 maçtır suskunluğunu bozamadı.
     Tum, 940 dakikalık gol orucunu ligin 11. haftasındaki Kayserispor maçında bitirmek istiyor.
    
     -Teknik Direktör Vural-
    
     Bordo-beyazlı ekibin teknik direktörü Yılmaz Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oynayan ve oynamayan 28 oyuncusunun tamamından memnun olduğunu belirtti.
     Performans illa gol atmak değil. Bu takımda hücum oyuncuları gol atacak diye bir kural yok diye konuşan Vural, kendilerinin oyuncuyu oynatma mantığının daha farklı olduğunu, hücum oyuncularından savunma isteklerinin artığını vurguladı.
     Oyunda savunmanın önden başladığına dikkati çeken Vural, şunları kaydetti:
     Dolayısıyla yani oyunun sırf hücum bölümünde olsunlar istemiyoruz. Tabi bu da bir güç kaybı. Tabi bu da daha güçlü olmak gerektiren bir durum. Buna adapte olmak süre ister. Tum, bizim iyi oyuncularımızdan, çok güvendiğimiz oyunculardan ve oynadığından da memnun olduğumuz oyunculardan. Gol atmamayı performans kaybı diye düşünüyorsanız, senede 15-16 gol atıyorsa, daha sene bitmedi. O kadar gol atabilir. Hala öyle bir şansı var.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Herve Tum, 940 dakikadır gole hasret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER