Hindistanın Ankara Büyükelçisi Thomas:

Hindistanın Ankara Büyükelçisi Thomas: -Maalesef Türkiyeden Hindistana yaklaşık 15 bin turist gidiyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için turist rakamları yükselmeli


ANTALYA (A.A) - Hindistanın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Maalesef Türkiyeden Hindistana yaklaşık 15 bin turist gidiyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için turist rakamları yükselmeli dedi.
     Thomas, Antalya Valisi Ahmet Altıparmakı makamında ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye ile Hindistan arasında ticaret, turizm ve sanayi alanlarında ciddi potansiyel olduğunu, bu potansiyeli daha iyi değerlendirebilmek için karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak amacıyla ziyarete geldiklerini anlattı.
     Thomas, bu yıl iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için Hindistanda burslu eğitim programı düzenlediklerini, program çerçevesinde 10 Türk öğrenciye Hindistanda eğitim vermek istediklerini kaydetti.
     Hindistandan Türkiyeye her yıl yaklaşık 80 bin turistin geldiğini, bunun bir kısmının Antalyayı ziyaret ettiğini bildiren Thomas, Maalesef Türkiyeden Hindistana yaklaşık 15 bin turist gidiyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için turist rakamları yükselmeli diye konuştu.
    
     -Hindistan Cumhurbaşkanı Türkiyeye gelecek-
    
     Thomas, Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjeenin bu yıl Türkiyeyi ziyaret edeceğini, bunun iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.
     Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) desteğiyle 28 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde Hintli iş adamlarının Antalyaya gelerek görüşmeler yapacağını belirten Thomas, bunun iki ülke arasında ticareti artıracağını söyledi.
     Bir gazetecinin, EXPO 2016nın Antalyada yapılmasını nasıl buluyorsunuz sorusu üzerine Thomas, Fantastik bir şey. EXPO birçok kültürü, ülkeyi bir araya getirecek. Bu organizasyonda Antalya kendini tanıtma imkanı bulacak diye konuştu.
     Vali Altıparmak ise Türkiye ile Hindistan arasında hem gelen turist hem de iş adamları aracılığıyla güzel ilişkiler kurulduğunu anlattı. Hindistandan Türkiyeye gelen turist sayısında son yıllarda artış olduğuna değinen Altıparmak, Geçen yıl Hindistandan Türkiyeye gelen turist sayısında yüzde 17 artış oldu. Antalyada ise bu oran yüzde 200 olmuş dedi.
     Hindistanın sahip olduğu kültürel zenginliğiyle Türk insanının ilgisini çekebileceğine işaret eden Altıparmak, her Türk gencinin Hindistanı gidip görmesi gerektiğini söyledi.
     Ziyaretin ardından Thomas ve Altıparmak, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci / Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hindistanın Ankara Büyükelçisi Thomas: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER