Hınıstaki terör saldırısı davası

Hınıstaki terör saldırısı davası -Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Özel Harekat Şube Müdürlüğü binalarına silahlı saldırıda bulunduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi


ERZURUM (A.A) - Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Özel Harekat Şube Müdürlüğü binalarına uzun namlulu silahla saldırıda bulunduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuklu sanık Mazlum Alan ve avukatları katıldı.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, bugüne kadar psikolojik sorunları olduğu için tedavi gördüğünü mazeret gösterip savunma yapmayan sanık Alandan savunma yapmasını istedi.
     Alan savunmasında, suçlamaları kabul etmediğini ve terör örgütü PKKya katılmadığını belirterek, "İstanbuldaki ablam bana iş buldu ve çalışmak üzere bu ile gitmek için otogara gittiğim sırada polisler tarafından gözaltına alındım. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde 4 gün sorgulandım. Polisler bana ifademi okutmadan imzalattı. Aynı ifadeyi Cumhuriyet savcısına verdim. Bana böyle ifade verirsem serbest kalacağım söylendi" dedi.
     Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü binasına yönelik silahlı saldırıda yer almadığını ve olayla ilgisi bulunmadığını ileri süren Alan, tahliyesini istedi.
     Mahkeme Başkanı Kahyanın, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadesinde, "Terör örgütü PKKya ailesi ile yaşadığı bazı sıkıntılar yüzünden katıldığını, mağaralarda yaşadığını, Bingölün Karlıova ilçesinde bir köy koruyucusunun öldürülmesi eylemine katıldığını, vergi adı altında vatandaşlardan haraç topladığını ve yol kesme eylemi gerçekleştirdiğini söylediğini" hatırlatması üzerine Alan, bu ifadelerin hiçbirinin kendisine ait olmadığın ve suçsuz olduğunu öne sürdü.
     Sanık avukatları da, 7 Eylül 2011den bu yana tutuklu bulunan müvekkillerinin psikolojik sorunları olduğu için uzun süredir tedavi gördüğünü, söz konusu terör eylemi ile bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, Alanın tahliyesini talep etti.
     Kahya da, sanığın sağlık durumuyla ilgili Adli Tıp Kurumundan istenen belge ile Emniyet Genel Müdürlüğünden talep edilen yazının gelmemesi üzerine, Alanın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü binalarına yönelik terör örgütü mensupları tarafından 7 Eylül 2011de gerçekleştirilen bombalı ve silahlı saldırı sonucu çıkan çatışmada, bir polis memuru elinden yaralanmış, olaydan sonra Diyarbakırda yakalanan Alan, tutuklanmıştı.
     Sanık Alan hakkında hazırlanan iddianamede, müebbet hapis cezası isteniyor.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Hınıstaki terör saldırısı davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER