Hirfanlı Baraj Gölü Denizcilik Bayramı ve

Hirfanlı Baraj Gölü Denizcilik Bayramı ve Su Sporları Festivali -Festival kapsamında düzenlenen yelken yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi


KIRŞEHİR (A.A) - Hirfanlı Baraj Gölü Denizcilik Bayramı ve Su Sporları Festivali kapsamında düzenlenen yelken yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi.
     Kırşehirin Kaman ilçesine bağlı Savcılı Büyokoba beldesi sahilinde bayram ve festival dolayıyla tören düzenlendi.
     Vali Mehmet Ufuk Erden, törende, bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Hirfanlı Baraj Gölü Denizcilik Bayramı ve Su Sporları Festivalinin, Savcılı Büyükoba beldesinde ilk defa yapıldığını ve halkın büyük ilgi göstermesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.
     Erden, Denizci bir milletin torunlarıyız. Atalarımız Akdenizi bir zamanlar göl haline getirmiş. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız, iç sulardaki turizmin gelişmesine büyük önem veriyor. Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli de Türkiyenin birçok yerindeki iç sularda bu tür festivaller düzenlendiğini dile getirerek, Kırşehirdeki festivale halkın büyük ilgi göstermesinin dikkati çekici olduğunu vurguladı.
     Konuşmaların ardından yelken yarışlarının ödül törenine geçildi. Cuma günü başlayan ve 3 gün süren yarışlarda, optimist genel dalında Göcek Yat Kulübünden Bartu Korkut, optimist kız dalında Antalya Yelken Kulübünden Kardelen Aldemir, optimist junior dalında Fethiye Yelken Kulübünden Atakan Bağlıca, laser 4,7de Antalya Yelken Kulübünden Gülsüm Kapak, laser radial dalında Muratpaşa Yelken Kulübünden Birkan Başbuğun birinci olduğu açıklandı.
     Vali Erden, Genel Müdür Şevli, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan ile diğer protokol üyeleri, dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.
     Bu arada, törenden sonra çıkan rüzgar nedeniyle alanda kurulan büyük çadırlardan birinin üst kısmı çöktü. Vatandaşların bu sırada panik yaşadığı görüldü.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / Mustafa Yıldız / Yahya Oğuz
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Hirfanlı Baraj Gölü Denizcilik Bayramı ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER