Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı

Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Cacic, ATSOyu ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Hırvatistan Birinci Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Radimir Cacic ve beraberindeki heyet, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) ziyaret etti.
     ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Hırvatistan Birinci Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Radimir Cacic, Turizm Bakanı Yardımcısı Oleg Valjalo, Yatırımlardan Sorumlu Ekonomi Bakanı Yardımcısı Darko Lorencin, Yatırım ve Rekabetçilik Ajansı Başkanı Damir Novinic ve Hırvat iş adamlarının da arasında bulunduğu heyete, Antalya ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgi verdi.
     Antalyanın kitle turizminde dünya çapında bir marka olduğunu belirten Başkan Budak, kültür ve tarih turizmi alanında ise potansiyelin tam olarak ortaya çıkarılamadığını anlattı.
     Antalyanın tarımda Türkiyenin öncü kentlerinden olduğunu, Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest Bölgede dünya çapında firmaların faaliyet gösterdiğini belirten Budak, Oda olarak Hırvatistan ile Antalya arasındaki ticareti ve kültürel ilişkileri geliştirmek için her türlü işbirliğine hazırız dedi.
     Hırvatistan Birinci Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Radimir Cacic de iki ülke arasında tarihi ve kültürel bağların çok kuvvetli olduğunu, bu ilişkileri ekonomik anlamda da güçlendirmek gerektiğini kaydetti. Hırvatistanda Türk yatırımlarının arttığını anlatan Cacic, özellikle Rixos ve Doğuş Grubunun yatırımlarını överek, ileriki günlerde ihaleye çıkacakları yaklaşık 500 milyon avroluk yatırım için de yine Türk iş adamlarını beklediklerini vurguladı.
     Antalyada turizmin yanı sıra tarım sektörünün de çok gelişmiş olduğunu gözlemlediğini belirten Cacic, ATSO Başkanı Budaktan bu konuda ayrıntılı bilgi aldı. Antalyadaki toplam örtü altı tarım alanının Hırvatistanın toplam tarım alanlarından iki kat büyük olduğunu ifade eden Cacic, Antalyanın turizm ve tarım alanındaki deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz diye konuştu.
     Görüşmede ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güray Parlak, Ali Peker, Kenan Çelik, Cihangir Deniz de hazır bulundu. Başkan Budak ziyaretin anısına Cacice üzerinde Kaleiçinden bir figürün bulunduğu tabak ve içerisinde Antalyaya ilişkin bilgilerin bulunduğu bir çanta hediye etti.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER