Hitit Üniversitesinden şampiyon güreşçilere vefa

Hitit Üniversitesinden şampiyon güreşçilere vefa -Olimpiyat ve dünya şampiyonu güreşçiler Adil Candemir, Tevfik Kış, Mahmut Atalay ve Nazmi Avlucanın isimleri, Hitit Üniversitesi BESYO dersliklerine verildi (Fotoğraflı-Görüntü


ÇORUM (A.A) - Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) dersliklerine, olimpiyat ve dünya şampiyonu güreşçiler Adil Candemir, Tevfik Kış, Mahmut Atalay ve Nazmi Avlucanın isimleri verildi.
     BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, yüksekokulun spor salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 38 yıllık akademisyenlik hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını söyledi.
     Üniversite senatosu ve Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkana yaptıkları teklifin tereddütsüz kabul edildiğini anlatan Yamaner, güreş sporunun efsane isimlerinin Türk sporunun ağabeyleri, duayenleri ve övünç kaynağı olduğunu, onları unutmayıp unutturmayacaklarını kaydetti.
     Rektör Alkan da Türkiyede teşekkür etme veya kıymet bilme kültürünün çok fazla olmadığını savunarak, Örnek olmuş, büyük başarılar kazanmış ve ülkemizin adını gururla temsil etmiş kişilerin, genellikle ölünce kıymetini biliriz. Onları yaşarken ölümsüzleştirmeyiz. İşte biz de bugün burada sizlerin adını sonsuza kadar yaşatacağız. Bugün dersliklere isminizi verebildik, inşallah yeni spor salonlarımız yapılınca daha iyisini yapacağız ifadelerini kullandı.
    
     -İsimleri dersliklerde yaşatılacak-
    
     Şampiyon güreşçilerden Mahmut Atalayın kızı Yrd. Doç. Dr. Müberra Atalay ise babasını Adil Candemirin güreşe kazandırdığını bildirerek, Babamla Adil Candemir, Tevfik Kış ve Nazmi Avluca Çorumda yetişmiş, güreşe burada başlamış ve çok büyük başarılar kazanmışlar. Bence dördünün de yollarının Çorumda kesişmesi tesadüf değil. Onlar hem birer şampiyon hem de birer lider. Bu onuru bizlere yaşattığınız için teşekkür ederim dedi.
     Törende Adil Candemirin oğlu Gürhan Candemir ile Tevfik Kış ve Nazmi Avluca da kısa birer konuşma yaparak, Rektör Alkan ve üniversite senatosuna teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından üniversite öğrencileri tarafından sembolik olarak güreş müsabakaları ile folklor gösterileri sunuldu. Daha sonra şampiyon güreşçilerin isimlerinin verildiği dersliklerin açılışı gerçekleştirildi.
     Adının verildiği sınıfa giren Tevfik Kış, sınıfta güreş hayatını öğrencilere anlatmak istediğini söyleyince Rektör Alkan da en kısa sürede bu isteğin yerine getirileceğini belirtti.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Hitit Üniversitesinden şampiyon güreşçilere vefa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER