Hitit Üniversitesi 7nci yaşını kutladı

Hitit Üniversitesi 7nci yaşını kutladı -Rektör Prof. Dr. Alkan: -Marka şehir, dünya üniversitesi sloganıyla hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz


ÇORUM (A.A) - Hitit Üniversitesinin kuruluşunun 7nci yıl dönümü düzenlenen kokteylle kutlandı.
     Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Anitta Oteldeki programda yaptığı konuşmada, 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Hitit Üniversitesinin, eğitim-öğretim kalitesi ve bilim üretme kapasitesi açısından günden güne geliştiğini, bu potansiyelin gelecek dönemde daha da artacağına inandığını ifade etti.
     Kurulduğu yıl 4 bin 630 öğrencisi bulunan üniversitede bugün itibarıyla 11 bin 200 öğrencinin eğitim gördüğünü vurgulayan Alkan, 2006 yılında 77 bölüm bulunan üniversitemizin bölüm sayısı 120ye yükseldi. Hem bölüm hem de öğrenci sayımızın artması tabi ki sevindirici bir gelişme. Ancak biz popüler bölüm ve programların yerine istihdam garantili bölümler açmak ve yüzdelik dilimi daha yüksek, daha başarılı öğrencilerin bizi tercih etmesi için çabalıyoruz dedi.
     Akademisyen ve öğrencilerin kendilerini geliştirebilmeleri ve üniversitenin vizyonunun büyümesi için ülke genelindeki çalışmaların yanı sıra uluslararası alanda da çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Alkan, ABD, İtalya, Bulgaristan, Mısır, Azerbaycan, Kazakistan, Sudan, Pakistan başta olmak üzere 10a yakın ülkede 22 üniversiteyle eğitim ve işbirliği protokolü imzaladıklarını kaydetti.
     Yerleşke konusundaki çalışmaların da devam ettiğini ve bu alandaki sorunların kentin yöneticileri ve milletvekilleriyle çözüme kavuşturulduğunu dile getiren Alkan, Marka şehir, dünya üniversitesi sloganı ile hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Çalışmalarımızda körü körüne eleştiri yerine yapıcı eleştiriler bekliyoruz. İnşallah, bugün 7inci yaşını kutladığımız üniversitemizin 77nci, 177nci yaşını gelecek nesiller uzay çağında coşkuyla kutlar ifadelerini kullandı.
     Alkanın konuşmasının ardından üniversiteye yeni katılan, son bir yılda farklı branşlara atanan ve çeşitli alanlarda başarı gösteren akademisyenlere teşekkür belgesi verildi.
     Programda Vali Sabri Başköy, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve milletvekilleri tarafından Rektör Alkana, başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Hitit Üniversitesi 7nci yaşını kutladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER