Hollandalı öğrenciler Melikgazi Belediyesini ziyaret etti

Hollandalı öğrenciler Melikgazi Belediyesini ziyaret etti


KAYSERİ (A.A) - Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında Ahmet Arısoy Anadolu Lisesinin misafiri olarak Kayseriye gelen Hollandalı öğrenciler Melikgazi Belediyesini ziyaret etti.
     Melikgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile görüşen Deventer ile Zutphen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     Yerel yönetimler hakkında bilgi almak için Melikgazi Belediyesini ziyaret ettiklerini belirten Ahmet Arısoy Anadolu Lisesi Okul Müdürü Vahap Gökalp, Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 400. yılı olması dolayısıyla kültürel işbirliği ve dostluğu artırmak, pekiştirmek adına böyle bir proje gerçekleştirdiklerini ifade etti.
     Bu proje ile hem öğrenciler arasında bilgi alışverişi, hem dostluk hem de diyalogların geliştiğine inandıklarını ifade eden Gökalp, "Hollandalı öğrencilerimiz 11 gün süre ile ilimizde kalacak. Şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini göstereceğiz. Erciyes Dağını tanıtacağız" dedi.
     Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Kayseri belediyeleri olarak gerçekleştirilen çalışmaların ülke çapında "Kayseri Belediyeciliği" olarak bilindiğini belirten Büyükkılıç, şunları kaydetti:
     "Belediye olarak doğayı korumaya, çevreyi temiz tutmaya ve yeşil alanların artırılmasına her zaman özen gösterdik. Günü birlik değil gelecek için çalışma yaptık. 5 yıllık gelişme planları ile tüm yatırımları belli bir program ile gerçekleştirdik. Önce alt yapı dedik ve bunu gerçekleştirdik. Yaşanılan alandaki insanların sosyal, kültürel, sportif ihtiyaçları göz ardı etmedik. Bu çalışmalar neticesinde seçimlerde rekor oy aldık. Bu da bizim yaptıklarımızın halk tarafından en güzel ödülü olmaktadır."
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Hollandalı öğrenciler Melikgazi Belediyesini ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER