Hünerli eller jüriyi zorladı

Hünerli eller jüriyi zorladı -Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezince "En güzeli annemin yemeği" sloganıyla düzenlenen yarışmanın ikinci gününde de Anadolunun çeşitli yörelerine özgü lezzetler jürinin beğenisine sunuldu


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezince "En güzeli annemin yemeği" sloganıyla düzenlenen "Nefis Lezzetler Yarışıyor" yarışması için 96 kadının hazırladığı 140 yemek, jürinin beğenisine sunuldu.
     Anneler Günü etkinlikleri kapsamında tarihi Velipaşa Konağındaki yarışma, "çorbalar", "sarmalar ve dolmalar", "hamur işleri" ve "tatlılar" olmak üzere 4 kategoride düzenlendi.
     Ayşe Tüter, Mahmut Yıldırımer, Ahmet Özdemir, Ülkü Menşure Solak, Seher Öğüt ve Ekrem Mertten oluşan jüri, iki gün süren yarışmanın sonunda yemekleri lezzetlerine göre değerlendirdi. Yemekleri beğeni kazanıp ilk 3e giren kadınlar Anneler Gününde açıklanacak ve kendilerine para ödülü verilecek.
     Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, eşi Hatice Külcü, Vali Sabri Başköyün eşi Fatma Başköy ile bazı protokol mensuplarının eşleri, yarışmanın yapıldığı Velipaşa Konağına giderek, jüri üyeleri ve katılımcılarla görüştü.
     Başkan Külcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez düzenledikleri yarışmaya ilginin kendisini mutlu ettiğini, yarışmanın geleneksel hale getirileceğini ifade etti.
     Yarışmaya gönderilen yemeklerin, "işinin ehli" olan jüri üyelerince değerlendirildiğini dile getiren Külcü, "Dört ayrı kategoride 96 katılımcının yaptığı 140 farklı lezzetin tamamı inanıyorum ki birbirinden güzel. Çünkü çok zengin bir yemek kültürüne sahibiz. Yarışmacılarımızın özenerek yaptığı bu yiyecekleri yarın Rüstem Eren Parkında düzenleyeceğimiz Hıdrellez Şenliğinde mülteci kardeşlerimize ve Gönül Köprüsü Projesi kapsamında evlerini temizlediğimiz kimsesiz yaşlılara ikram edeceğiz. Yarışmayı gelecek yıllarda da devam ettireceğiz ve yemeklerin tariflerini kitaplaştıracağız" diye konuştu.
     Yarışmanın koordinatörlüğünü yapan Başkan Külcünün eşi Hatice Külcü de Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından Anneler Günü etkinlikleri kapsamında çeşitli faaliyetler yapıldığını belirterek, "Bu tarihi mekanda hizmet veren merkezimiz, kadınlarımız için çok önemli bir yer haline geldi. Düzenlenen kurslar, yarışmalar ve farklı aktiviteler sayesinde kadınlarımız artık evde oturmaktan ziyade hem kazanç elde edebiliyor hem de manevi açıdan kendisini geliştirebiliyor" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay - İsmail Çimen
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Hünerli eller jüriyi zorladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER