Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler -Diyanet-Sen Erzurum Şube Başkanı Dindi: Karikatür, içki festivalleri, Kuran yakma girişimleri ve bu tür densiz filmlerin amacı provokatörlüktür


ERZURUM (A.A) - Diyanet-Sen Erzurum Şube Başkanı Dursun Mehmet Dindi, Karikatür, içki festivalleri, Kuran yakma girişimleri ve bu tür densiz filmlerin amacı provokatörlüktür dedi.
     Dindi, yaptığı yazılı açıklamada, ABDde Hz. Muhammede hakaret içeren filmin gösterime girmesini tezgahlayan İslam karşıtlarını nefretle kınadıklarını belirtti. ABDde Hz. Muhammede hakaret içeren filmin gösterilmesini alçaklığın en aşağısı olarak yorumlayan Dindi, şöyle devam etti:
     En uzak ülkenin bile çok yakınlaştığı, arada hiçbir engelin kalmadığı günümüzde son din olan yüce İslam dinine ve onun şanlı peygamberi son Peygamber Hz. Muhammede herkes saygı göstermelidir. Özellikle kendilerini ileri, medeni, demokrasinin en üst noktasında gören ABD ve batılı ülkelerde yapılan bu edepsizlikleri kınıyoruz. Karikatür, içki festivalleri, Kuran yakma girişimleri ve bu tür filmlerin amacının provokatörlük olduğundan şüphemiz yoktur. Amaçları Müslümanların kutsal değerleri ile alay etmektir. Ne yazık ki bu tip olaylarla yapılan edepsizlikler Batıda bir alışkanlık haline gelmiştir.
     Dindi, şunları kaydetti:
     Özellikle demokrasi kahramanı gibi gözüken ABD yetkililerinin iki yüzlülüğünü görmekteyiz. Unutulmasın ki bu tür girişimler son din İslamın, son kitap Kuranın ve son Peygamber Hz. Muhammedin yüceliğine en küçük bir halel getiremez. Sadece bunu yapanların sapık düşüncelerine ve sözde demokrasi, özgürlük havarisi ülkelerin ve yöneticilerinin gerçek yüzlerini ortaya koymaktadır. Bu rezalete karşı tüm Müslümanları şiddete başvurmadan tepki göstermeye davet ediyoruz. ABDde yaşanan bu film rezaleti sona erdirilmelidir. Hristiyan dünyası bu ve benzeri alçakça girişimlere karşı olduklarını dile getirmelidir. İnsan hakları savunucusu olduğunu iddia eden batılılar, samimiyetlerini göstermek için yaşanan bu rezalete tepki göstermelidir.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER