Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler -Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Eroğlu: -Sevgi, rahmet ve kardeşlik dini olan İslamın şiddet olayları ile anımsanmasını üzüntü ile karşılıyoruz


EDİRNE (A.A) - Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, Sevgi, rahmet ve kardeşlik dini olan İslamın şiddet olayları ile anımsanmasını üzüntü ile karşılıyoruz dedi.
     Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İslama hakaret içeren Müslümanların Masumiyeti adlı filmin fragmanının internette yayımlanmasının ardından dünyanın birçok yerinde protesto gösterileri düzenlendiğini hatırlattı.
     Düşünce ve ifade özgürlüğü bahane edilerek Müslümanların mukaddesatına ve diğer din ve peygamberlere yapılan saldırıların kabul edilemeyeceğini belirten Eroğlu, şunları kaydetti:
     Yapımcısı tarafından Müslümanları tahrik etmek ve kışkırtmak amacıyla yapıldığı itiraf edilen böyle bir film nedeniyle Müslümanların galeyana gelmesini kaygı ve endişe ile izliyor ve bu olayları tasvip etmiyoruz. Sevgi, rahmet ve kardeşlik dini olan İslamın şiddet olayları ile anımsanmasını üzüntü ile karşılıyoruz. Olayı şiddetle kınıyoruz.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER