İki odalı evde 14 kişi yaşıyor

İki odalı evde 14 kişi yaşıyor -Bitliste adeta harabeyi andıran iki odalı evde yaşam mücadelesi veren 14 kişilik Güncü ailesi, yardım bekliyor


BİTLİS (A.A) - Bitliste adeta harabeyi andıran iki odalı evde yaşam mücadelesi veren 14 kişilik Güncü ailesi, her gün evlerinin yıkılacağı korkusuyla yaşıyor.
     Beşminare Mahallesinde iki odalı evlerinin yıkılacağı korkusuyla yaşayan Güncü ailesi, kendilerine uzatılacak yardım eli bekliyor.
     Aile fertlerinden Ayşe Güncü, yaptığı açıklamada, herhangi bir maddi gelirlerinin olmadığını ve yapılan yardımlarla geçinmeye çalıştıklarını söyledi.
     Damı çökmek üzere olan rutubetli evde eşi, yatalak kayınvalidesi ve 11 çocuğuyla yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden Güncü, şöyle konuştu:
     Her gün evimizin yıkılacağı korkusunu taşıyoruz ve gözümüze uyku girmiyor. Damdan evin içine su akıyor. Bu nedenle evimizin her tarafı rutubetli. Her gün ölüm korkusuyla yaşıyoruz. 6 çocuğum okula gidiyor. Onlarda perişan durumda. Eşim bel fıtığından rahatsız ve ağır işlerde çalışamıyor. Ne yapacağımızı ve nereye başvuracağımızı bilmiyoruz. Bugüne kadar hiç kimse bizimle ilgilenmedi. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz.
     Ayşe Güncünün 16 yaşındaki kızı Çiğdem Güncü ise ev rutubetli olduğu için her gün hastalandıklarını bildirerek, Maddi durumumuz iyi değil. Elimizden hiçbir şey gelmiyor. Rutubetten dolayı evimizin her tarafı çamur içinde. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber İki odalı evde 14 kişi yaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER