İkinci İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü

İkinci İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü -Zaferin yıl dönümü dolayısıyla Bilecikte tören düzenlendi -TBMM İdari Amiri ve Çorum Milletvekili Uslu: -İnönü Zaferi, TBMMnin otoritesini güçlendirmiş ve saygınlığını artırmıştır


BİLECİK (A.A) - İkinci İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü, Bilecik düzenlenen törenle kutlandı.
     Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, TBMM İdari Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, CHP Genel Başkan Yardımsı Bülent Tezcan ve MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İnönü Vakfı Başkanı ve İsmet İnönünün kızı Özden Toker, Bozüyük Kaymakamı Oktay Kaya, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı ve diğer ilgililer, ilk olarak İnönü muharebelerinin yaşandığı Bozüyük ilçesindeki Metristepe Anıtında bir araya geldi.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından askerler saygı atışı yaptı. Daha sonra, Bozüyüke bağlı Akpınar köyündeki şehitliğe geçildi.
    
     -İnönü Zaferi, TBMMnin otoritesini güçlendirmiş ve saygınlığını artırmıştır-
    
     Uslu, yaptığı konuşmada, şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklarda adeta bir varoluş kavgasının verildiğini belirterek, kavganın sonunda sayıca, silah ve mühimmat bakımından son derece geri olan ama inanç ve kararlılık bakımından önemli bir şuura sahip kahraman bir milletin yeniden dünyaya kendisini kanıtladığını söyledi.
     İkinci İnönü Savaşının bir anlamda Birinci İnönü Savaşında kaybedenlerin yeniden kendi kayıplarını toparlama girişimi olduğunu anlatan Uslu, şöyle konuştu:
     İkinci İnönü Savaşının kendisinden daha önemli sonuçları vardır. Milletimiz, İnönü savaşlarıyla özgürlüğün, kutsallarına sahip çıkmanın, kutsallarıyla özgürce yaşamanın hazzına varmıştır. İnönü savaşlarının ardından moral ve güç kazanmıştır. Bu zafer, TBMMnin otoritesini güçlendirmiş ve saygınlığını artırmıştır. Bu savaşların Türkiye Cumhuriyetine kazandırdıkları çok önemlidir ve bugün sahip olduklarımızı bu savaşlarda dökülen kana, verilen cana ve şehitlerimize borçluyuz. Türkiye, Türkiye toplumu bu zaferlerin kıymetini bilmek, bu zaferlerin gereğini yapmak konusunda elinden gelen bütün çabayı göstermektedir ve göstermeye devam edecektir. Söğütte dikilen fidanın Cumhuriyet ile büyüyen çınarın şimdi eksiksiz, ayıpsız, defosuz bir demokrasiyle taçlandırılıp gelecek nesillere taşınması ve Türkiyenin ebediyen Türk yurdu olarak kalması hepimizin hem en önemli görevi hem de şehitlerimize olan temel ödevlerimizin başında gelmektedir.
     Akpınar ise Türk milletinin, hür ve müstakil yaşama azmini tarih boyunca en zor şartlar altında dahi sergilediğini, fedakarlığıyla, vatanseverliğiyle gurur duyulan zaferlere imza attığını ifade etti.
     Tezcan da İnönünün bir coğrafyanın, büyük bir zaferin ve milli kahramanın adı olduğunu ifade etti.
     Milletleri millet yapanın önemli değerleri, bayramları ve kahramanları olduğuna işaret eden Tezcan, Milletleri yok etmek istiyorsanız, o milletlerin önce bayramlarını ve kahramanlarını yok etmeniz gerekir. İşte bu yüzden bayramlarımıza, zafer günlerimize, kurtuluş günlerimize, bizi biz yapan ortak değerlerimize ve milli kahramanlarımıza her zamankinden daha fazla sarılmak ve sahip çıkmak zorundayız diye konuştu.
    
     -Hepimize büyük sorumluluklar geliyor-
    
     Toker de Atatürk ile babası İsmet İnönünün 92 yıl önce birbirlerine yazdıkları telgrafı seslendirdi.
     Kazanılan savaşların yer aldığı topraklarda bulunmanın büyük bir şeref, onur ve sorumluluk olduğuna dikkati çeken Toker, şöyle devam etti:
     Metristepede kazanılan zaferle devam eden mücadelemiz hepimizin torunlarıyla, küçükleriyle, büyükleriyle yaptığınız işler, bir bayrak yarışı gibi elden ele geçerek devam ediyor. Hepimize büyük sorumluluklar geliyor. Bir ve beraber olarak her zaman için vatanımızı sevmeye, milletimiz için çalışmaya, onların yaptıkları gibi sırası geldiği zaman ölmeye ve elimizden geldiği kadar bir şeyleri başarmaya çalışacağımıza eminim. İsmet İnönünün kızı olarak burada olmaktan büyük bir onur duyuyorum.
     İlçe Müftüsü Burhan Çakırın dua ettirmesinin ardından Uslu, Akpınar ve Tezcan şeref defterini imzaladı.
     Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Tekeli, Uslu, Tezcan ve Akpınara Metristepe Anıtının maketini hediye etti.
    
     Muhabir: Barış Eren - Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İkinci İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER