İl Emniyet Müdürü Aydın:

İl Emniyet Müdürü Aydın: -"Trafik polislerinin yakalarında kamerayla görev yapmalarını sağlayacak proje üzerinde çalışıyoruz"


GAZİANTEP (A.A) - İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, trafik polislerinin yakalarında kamerayla görev yapmalarını sağlayacak proje üzerinde çalıştıklarını bildirdi.
     Aydın, Gaziantepten yayın yapan Kanal 5 Televizyonunda katıldığı "Son Nokta" programında, polisin vatandaşla diyaloğuna büyük önem verdiklerini belirtti.
     Trafikte yeni bir uygulama başlatacaklarını vurgulayan Aydın, "Trafik polislerinin yakalarında kamerayla görev yapmalarını sağlayacak proje üzerinde çalışıyoruz. Bu sayede vatandaşların hem polisin davranışlarıyla ilgili şikayetlerinin azalacağını hem de polisin davranışlarında daha kontrollü olacağını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
     Kentin hiç bir zaman terör olaylarına prim vermediğini ve insanların birlik beraberlik içerisinde yaşamını sürdürdüklerini vurgulayan Aydın, şu ifadelere yer verdi:
     "Yabancı diyeceğimiz insanlara Gazianteplilerin kucak açması önemli. İl dışından gelip kentte görev yapan bir çok polis arkadaşımız emekli olup burada kalmaya karar vermiş. Dolayısıyla bu atmosfer göçle gelen veya değişik vesileyle gelen herkesi etkiliyor ve bir müddet sonra Gaziantepte yaşamaya karar veriyorlar. Buradaki kaynaşma, diğer illerimize de örnek oluyor. Dolayısıyla şehrin gücü, kuvveti, cazibesi de bu çerçevede artıyor. Bundan da tabi Gaziantep ve Gaziantepli vatandaşlarımız kazanıyor. Ben bu atmosferin bir polis müdürü olarak bozulmamasını arzu ediyorum. Burada herkese iş var, aş var, dolayısıyla insanlar burada gerçekten barış duyguları, kardeşlik duyguları içerisinde yaşıyorlar ve yaşamaya devam edecekler."
    
     -Yeni polis merkezleri-
    
     İbrahimli, Merveşehir ve Karataş bölgesiyle kent merkezinde tarihi dokunun olduğu alana polis merkezi kurma hazırlıklarının devam ettiğine dikkati çeken Aydın, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
     "Şuan 6 polis merkezi var ve bu sayıyı 10a çıkaracağız. Böylece vatandaşın çok daha rahat ulaşabileceği, bir sıkıntısı olduğunda rahat anlatabileceği, polis merkezindeki görevli memurların çevredeki vatandaş ve esnafı daha rahat tanıyabileceği bir ortamı ortaya çıkarmak istiyoruz. Ayrıca MOBESE kamera sayımız şu anda 200, biz bunu 150 ilaveyle genişletmek istiyoruz. Ayrıca trafiği elektronik denetim sistemiyle denetleme konusunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmayla 25 ilave kamerayla trafiği izleyeceğiz, bunu MOBESE sistemine entegre edeceğiz."
     Kent merkezinde 4 bin 250 polisin hizmet verdiğini anlatan Aydın, yeni araç alımıyla ekip sayısını artıracaklarını ve bir olaya 3 ile 5 dakika arasında müdahale etmeyi hedeflediklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber İl Emniyet Müdürü Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER