İlkokul öğrencisinin tersten okuma yeteneği

İlkokul öğrencisinin tersten okuma yeteneği -Bitlisin Tatvan ilçesine bağlı Küçüksu köyündeki ilkokul öğrencisi Büşranın tersten okuma yeteneği görenleri şaşırtıyor -Sınıf öğretmeni Yarız: -Büşra, insanların düz okumakta bile


BİTLİS (A.A) - Yunus Okur - Şener Toktaş - Tatvan ilçesine bağlı Küçüksu köyündeki ilkokul öğrencisinin tersten okuma yeteneği, görenleri şaşırtıyor.
     Küçüksu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Büşra Adlı, küçük yaşta kazandığı tersten okuma yeteneği ile uzun cümleleri ve şarkıları hiç takılmadan okuyabiliyor.
     Adlının sınıf öğretmeni Yakup Yarız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1. sınıftan beri Büşranın öğretmeni olduğunu belirterek, öğrencisindeki bu yeteneği 2. sınıfta fark ettiğini ifade etti.
     Yarız, Büşranın yeteneğini her geçen gün daha fazla geliştirdiğine değinerek, ilk zamanlarda yalnızca birkaç kelimeyi tersten okuyan öğrencisinin, şu anda cümleleri ve şarkıları tersten okuyabildiğini ifade etti.
     Derslerinde de başarılı olan Büşranın yeteneğini daha da geliştirmesi için özel olarak ilgilendiğini anlatan Yarız, Büşra, insanların düz okumakta bile zorlandığı cümleleri ve şarkıları hiç takılmadan tersten okuyor dedi.
     Tersten okumaya 5 yaşında ilgi duyduğunu vurgulayan küçük Büşra ise ilkin kelimeleri, sonra da cümleleri tersten okumaya başladığını belirtti.
     Adlı, Bazı arkadaşlarım cümle kurarken, ben içindeki kelimelerin tersten okunuşunu bulmaya çalışıyordum. Böylelikle tersten okumaya alıştım. Şimdi şarkıları ve cümleleri tersten okuyabiliyorum diye konuştu.
     Bu yeteneğini gören herkesin çok şaşırdığını kaydeden Adlı, en zor kelimeleri bile tersten okumakta zorlanmadığını ifade etti.
     Adlı, okulu ve çocukları çok sevdiği için anasınıfı öğretmeni olmak istediğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber İlkokul öğrencisinin tersten okuma yeteneği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER