İnşaatı tamamlanan hastane binasında inceleme

İnşaatı tamamlanan hastane binasında inceleme


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından yapımı tamamlanan 200 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini inceledi.
     Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ile eylül ayında hizmete girmesi beklenen hastane binasına gelen Balkanlıoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlüden bilgi aldı.
     Prof. Dr. Solak, yurt içi ve yurt dışından hasta kabul edecek hastanede her türlü imkanın mevcut olacağını bildirdi.
     Hastanenin 7 katlı olduğunu ve Türkiyede sadece birkaç hastanede bulunan yürüyen merdivenle robotik sistemin yer aldığını belirten Prof. Dr. Solak, şunları söyledi:
     Hastanenin ihalesi 22 Ocak 2010da yapıldı ve 30 milyon liraya mal oldu. Şu anda çevre düzenlemesi yapılıyor. Alt yapı ihalesi yapıldı. İhaleyi kazanan firma öncelikle hastanenin çevre, otoyol, park ve oto parklarının inşaatını tamamlıyor. Hastanemizi kendi binasına paralel olarak çevre düzeniyle eylül ayında hizmete açmayı planlıyoruz. Hastanemizin 10 odası VIP, 40 odası tek yatak ve 70 odası da çift yataktan oluşuyor. Ayrıca 25 cerrahi yoğun bakım yatağı ve 10 ameliyathanenin bulunduğu hastanemizin arka yüzünde aynı anda 30 acil hastaya hizmet verilebilecek imkanlar bulunuyor. Yani aynı anda 30 acil hasta geldiğinde hastalara sıra bekletmeden müdahale edilebilecek.
     Prof. Dr. Solak, hastanenin, sağlık alanında başta Afyonkarahisar olmak üzere bölgeye ciddi anlamda rahatlık ve iyi imkanlar sağlayacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber İnşaatı tamamlanan hastane binasında inceleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER