İnsuyu Mağarasının rehabilitasyonu için protokol imzalandı

İnsuyu Mağarasının rehabilitasyonu için protokol imzalandı -Protokol kapsamında rehabilitasyon projeleri uygulanacak İnsuyu Mağarasının, Doğa Eğitim Merkezi niteliği kazandırılarak, küresel ölçekte tanıtılması amaçlanıyor (


BURDUR (A.A) - Burdurda bulunan İnsuyu Mağarasının rehabilitasyonu, korunması ve sürdürülebilir turizm koşullarının iyileştirilmesi için Burdur Valiliği ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     İl Özel İdaresi Encümen Toplantı Salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Nurettin Yılmaz, Türkiyenin sahip olduğu en önemli jeolojik miras unsurlarından mağaraların değerlendirilme çalışmalarının henüz yeni olduğunu söyledi.
     Ülke çapında 29 mağaranın turizme açıldığını, İnsuyu Mağarasının ise turizme açılan ilk mağara olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, Genel Müdürlük protokol kapsamında mağaranın fiziki ve ekolojik özelliklerinin anlaşılması için gereken bilimsel araştırmaları yapacak. Bulgular ışığında ekolojik özelliklere uygun yönetim stratejileri geliştirecek ve mağara yönetim planları hazırlayarak mağaranın risk haritasını çıkaracak dedi.
     Yılmaz, protokolle belirlenecek stratejiler ışığında mağara yönetimini sağlayacaklarını, Genel Müdürlük tarafından hazırlanacak elektrik projesini uygulamaya geçireceklerini, hazırlanan yürüyüş yolları ve rehabilitasyon projelerini uygulayacaklarını ve mağaraya Doğa Eğitim Merkezi niteliği kazandırarak, küresel ölçekte tanınmasını sağlayacak çalışmalar yürüteceklerini anlattı.
     Konuşmaların ardından Vali Yılmaz, Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık tarafından önceden imzalanarak Burdur Valiliğine gönderilen protokolü imzaladı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber İnsuyu Mağarasının rehabilitasyonu için protokol imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER