İrlandalı kadınların öldürülmesine ilişkin dava

İrlandalı kadınların öldürülmesine ilişkin dava -İzmirde iki İrlandalı kadının öldürülmesiyle ilgili baba ile oğlunun yargılanmasına devam edildi -Sanık R.Ç: -Olayın babamla hiçbir ilgisi yok. Ben bir cahillik yaptım ve 1,5 y


İZMİR (A.A) - İzmirde iki İrlandalı kadının öldürülmesiyle ilgili yargılanan R.Ç, babası bu olay yüzünden tutuklandığı için vicdanen çok rahatsız olduğunu belirterek, Olayın babamla hiçbir ilgisi yok. Ben bir cahillik yaptım ve 1,5 yıldır bu olayı nasıl yaptığımı anlayabilmiş değilim dedi.
     İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tasarlayarak öldürme suçlamasıyla ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanıklar R.Ç. ve babası E.Ç ile tarafların avukatları katıldı. İrlandanın İzmir Fahri Konsolosu Bülent Akgerman da duruşmayı izledi.
     Yaş tespitinde hatalar olabileceğini ifade eden sanık avukatları, İstanbul Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulu tarafından gönderilen ve nüfus cüzdanına göre olay tarihinde 17 yaşında görünen sanık R.Çnin kemik yaşının 22den büyük olduğunun anlaşıldığı yönündeki raporun yeniden alınmasını istedi.
     R.Ç, babası bu olay yüzünden tutuklandığı için vicdanen çok rahatsız olduğunu ifade ederek, Olayın babamla hiçbir ilgisi yok. Ben bir cahillik yaptım ve 1,5 yıldır bu olayı nasıl yaptığımı anlayabilmiş değilim dedi.
     Cinayeti planlayarak işlemediğini savunan R.Ç, O dönem çok ağır psikolojik sıkıntılar yaşıyordum. Öldürdüğüm kız arkadaşımın annesi Marion Graham ve Cathy Dinsmore bana hakaretler ediyordu. Cinayeti bir anlık sinirle işledim. Şu an cezamı çekiyorum ve adalete güveniyorum diye konuştu.
     Sanık E.Çnin avukatı Aydoğan Yolyapan, gizli tanığın cep telefonunun sinyallerinin istenmesini ve olay günü bölgede olup olmadığının tespit edilmesini talep ederek, sadece gizli tanık ve mahkeme heyetinin katıldığı keşfin yasaya aykırı olduğunu savundu.
     Yolyapan, gizli tanığın ifadesinde olay sırasında yalnız olmadığını söylediğini hatırlatarak, Gizli tanığın yanındaki arkadaşlarından sadece bir tanesinin daha gelip mahkemede gizli tanıklık yapmasını istiyoruz. Yalan söylediği keşifte de anlaşılmıştır. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyoruz dedi.
     Mahkeme heyetinin verdiği arada, İrlandanın İzmir Fahri Konsolosu Bülent Akgermanın duruşma salonunda cep telefonuyla fotoğraf çektiği tespit edildi. Fotoğraf çekmenin yasak olduğunu bilmediğini söyleyen Akgermanın çektiği fotoğraflar, görevli polis memurları tarafından silindi. Mahkeme heyeti olayı tutanaklara geçirdi.
     Mahkeme heyeti, avukatların yeni bir keşif ve kemik yaşı raporuyla ilgili talebin reddine, gizli tanığın telefon sinyal kayıtlarının istenmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Kuşadasında tatil yapan 15 yaşındaki İrlandalı S.G, 18 Ağustos 2011de annesi Marion Elizabeth Graham (54) ve arkadaşı Cathy Dinsmoreden (50) haber alamayınca polise haber vermiş, olayla ilgili başlatılan soruşturmada nüfus cüzdanında 17 yaşında görünen R.Ç, 2 İrlandalı kadını öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.
     İzmir 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında, müşteki avukatlarının talebi üzerine mahkeme, baba E.Çnin tutuklanmasına karar vermişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber İrlandalı kadınların öldürülmesine ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER