İş geliştirme projesine 7,6 milyon avroluk

İş geliştirme projesine 7,6 milyon avroluk destek -Osmaniye Valiliğinin hazırladığı Osmaniye İş Geliştirme ve KOBİ Destek Merkezi projesinin ABden 7 milyon 606 bin avro hibe desteği almaya hak kazandığı bildirildi (Fotoğra


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Valiliği tarafından hazırlanan Osmaniye İş Geliştirme ve KOBİ Destek Merkezi (İŞGEM) projesinin, ABden 7 milyon 606 bin avro hibe desteği almaya hak kazandığı bildirildi.
     Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, yaptığı açıklamada, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) uygulanacak projenin, 532 başvuru arasından başarılı bulunan 47 projeyle birlikte destek alacağını belirtti.
     İŞGEM projesi kapsamında OSBde metal, gıda, tekstil, mobilya ve diğer sektörlerde faaliyet gösterecek 38 adet işlik yapılacağını ve bu işliklerin en az yüzde 10unda kadın girişimcilerin bulunacağını ifade eden Cerrah, şunları kaydetti:
     Projemiz, girişimcilere, iş yeri ve teknik destek sağlayarak, onları düşük ücretli kiralarla 2 ya da 3 yıl boyunca istihdam edip, daha sonra serbest piyasa ortamına girmelerine zemin hazırlayacak. Yaklaşık 400 kişinin istihdam edilmesi ve projenin bölgedeki işsizlik sorununun çözümüne önemli bir katkıda bulunmasını öngörüyoruz. Yeni girişimcileri, en zayıf durumda oldukları iş kurma aşamasında destekleyerek, bu zor aşamayı sağlıklı bir şekilde aşmalarını ve ayakta kalmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.
     Projenin, ildeki girişimci ve KOBİ sayısının artırılması için zemin hazırlayacağını vurgulayan Cerrah, İŞGEM projesinin temel hedefi, aklında bir iş fikri olan ama işini nasıl kuracağını bilemeyen girişimcileri desteklemek, bu kişileri bir araya toplayıp işlik vererek kendi ayakları üzerinde duracak düzeye getirene kadar büyütmek, yönlendirmek, danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunmaktır ifadelerini kullandı.
     Vali Cerrah, projenin AB programları kapsamında 7 milyon 606 bin avro hibe desteği alacağını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber İş geliştirme projesine 7,6 milyon avroluk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER