İş kadınları, çözüm için Diyarbakırda

İş kadınları, çözüm için Diyarbakırda -AK Parti Kadın Kolları tarafından organize edilen "Biz Birlikte Türkiyeyiz" Projesi kapsamında Diyarbakıra gelen çok sayıda iş kadını tarihi ve turistik yerleri gezdi -AK Parti Kadın Kolları


DİYARBAKIR (A.A) - AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığınca organize edilen "Biz Birlikte Türkiyeyiz" Projesi kapsamında Diyarbakıra gelen çok sayıda iş kadını tarihi ve turistik yerleri gezdi.
     Diyarbakıra gelen iş kadınları Sur ilçesinde tarihi Ulucami ve Hazreti Süleyman Camisi, Ahmed Arif Müze Edebiyat Kütüphanesi, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Surp Gragos Ermeni ile Mar Petyum Keldani Kilisesi, İçkale ve Keçi Burcunu gezdi.
     Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, gezide iş kadınlarını tarihi yerler konusunda bilgilendirdi.
     AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, gazetecilere yaptığı açıklamada, programın çok verimli geçtiğini, dün yapılan toplantılarda bölgeye yönelik yatırımlarla ilgili bilgilendirmelerin yapıldığını anımsattı.
     İş kadınlarının çok memnun olduğunu, yapılan sunumların kayıtlarını istediklerini kaydeden Akşit, bunun onların yatırım konusundaki bölgeye bakışlarını ortaya koyduğunu söyledi.
     "Onların ummadığı manzaralar vardı. Organize Sanayi Bölgesinden çok etkilendim. İşletmeler bu derece düzgün, yüz ağartacak, bir fabrika ortamı değil de adeta sergi alanı gibiydi. Çok güzeldi" diyen Akşit, bir işletmede çalışanların büyük çoğunluğunun kadın olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.
     Bölgede genç ve kadın istihdamının artmasını istediklerini, projeyle doğru bir adım attıklarını kaydeden Akşit, şöyle konuştu:
     "Biz burada sadece yol gösterici olduk. Hedefimiz buydu. Bu işin içinde siyaset yok, olmamalı da. Çünkü bölgenin özellikle bu çözüm sürecinde kazanması ve toparlanması lazım. Biz umut taşımalıyız. Bunu gerçekleştirmek için yola çıktık. Türkiyenin sanayisinde söz sahibi, başarılı, kendilerini ispatlamış olan iş kadınları. Bölgeye yatırım amaçlı sıcak bakışları bizleri mutlu etti. Hep İstanbul ya da Marmara bölgesine yapılan yatırımlarla bölgenin hem yükü hem de maliyetler çok arttı. Biz başka bir yön, her yönüyle yatırım yapılabilecek bir alan işaret etmiş olduk. Burada kalifiye eleman sıkıntısı var. Ama bunu kendileri de gördü. Öncesinde verilecek eğitimlerle bunu aşabilecekleri ve bölgede yatırımın avantajlı olabileceğini gözlemlediler. Hem kendileri hem de ülke ekonomisi açısından."
     Güldal Akşit, Diyarbakırın yıllarca medeniyetlere beşiklik ettiğini, gezilen yerlerin bunu ortaya koyduğunu dile getirerek "Diyarbakırda insanlar hep barış içerisinde yaşamışlar. Son yıllara kadar kültürüyle anılmış. Ama maalesef son yıllarda terörle hep öne çıkmış. Projeyle, bugün tekrar o ibreyi kültürden, sanayiden yana çevirebiliyorsak, Diyarbakır insanının güzelliğini, ev sahipliğini, içtenliğini ortaya koyabileceksek ne mutlu bize. Biz bir adım attık, ikinci adım da onlardan gelecek inşallah" dedi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber İş kadınları, çözüm için Diyarbakırda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER