İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Gerim: -Özellikle iş kazaları ve meslek hastalıklarının yoğun olarak yaşandığı yerlerde, bu kurum ve kuruluşların kurumsallaşamama sorunlarının, devlet desteğiyle aşılması hedefleniyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, özellikle iş kazaları ve meslek hastalıklarının yoğun olarak yaşandığı yerlerde, bu kurum ve kuruluşların kurumsallaşamama sorunlarının, devlet desteğiyle aşılması hedefleniyor dedi.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü tarafından, Tekirdağda bir otelde, 81 ilde İşçi Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu Tanıtım Semineri düzenlendi.
     Toplantıda konuşan Gerim, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresinin her 3 yılda bir, dünyanın değişik ülkelerinde düzenlendiğini belirterek, kongrenin geçen yıl Türkiyede gerçekleştirildiğini hatırlattı.
     Gerim, iş sağlığı ve güvenliğin tüm devletleri ilgilendirdiğini vurgulayarak, iş sağlığı ve güvenliğini diğer ülkelere yaymaya çalıştıklarını kaydetti.
     İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kanununun, iş yerindeki çalışanlarla birlikte iş verene de belirli düzenlemeler getirdiğini anlatan Gerim, özellikle iş kazaları ve meslek hastalıklarının yoğun olarak yaşandığı yerlerde, bu kurum ve kuruluşların kurumsallaşamama sorunlarının devlet desteği ile birlikte aşılmasının hedeflendiğini bildirdi.
     Gerim, özellikle 1-10 kişi arasında personel çalıştıran çok tehlikeli sınıftaki iş yerlerinin desteklenmesi ile ilgili bir düzenlemenin hayata geçtiğini vurgulayarak, bu kanunla, iş sağlığı bozulanların devamsızlığı ve etik ilkelerle ilgili düzenlemelerin geliştirildiğini kaydetti.
     Tekirdağ Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acur da uluslararası çalışma raporlarına göre, Türkiyenin, iş kazalarının en fazla yaşandığı ülkeler arasında Avrupada birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer aldığını söyledi.
     Türkiyenin iş sağlığı ve güvenliği yönünden vahim durumda olduğunu belirten Acur, iş kazalarının hemen hemen hepsinin oluş sebebinin, önleyici tedbirlerin alınmaması olduğunu kaydetti.
     Konuşmaların ardından iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sunum yapıldığı seminere, Tekirdağdaki çok sayıda kamu ve özel kurumun temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Ergin Akgün
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER