İşitme engelliler

İşitme engelliler -1. Uluslararası Güreş Turnuvası Ankarada yapıldı -İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Osman Arslan: Olimpik oyunlar öncesi uluslararası sınavla milli takımımızın durum tespitini yapmak istedik (Foto


ANKARA (A.A) - Güreşte, 1. Uluslararası İşitme Engelliler Turnuvası, üç ülkeden 70 sporcunun katılımıyla Ankarada yapıldı.
     Yaşar Doğu Güreş Salonunda 55, 60, 66, 74, 84, 96 ve 120 kiloda düzenlenen turnuvada, grekoromen stilde Türkiyeden 22, Ukraynadan 9 ve İrandan 7 sporcu mücadele etti. Serbest stilde ise Türkiyeden 18, Ukrayna ve İranda 7şer güreşçi madalya için mindere çıktı.
     İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Osman Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede ilk defa işitme engelliler bünyesinde uluslararası güreş turnuvası düzenlendiğine dikkati çekerek, milli takımın başarılı neticelerle 26 Temmuz-4 Ağustos tarihlerinde Bulgaristanda düzenlenecek Deafolimpik Oyunlarına hazırlanacağına inandığını söyledi.
     İşitme Engelliler Güreş Milli Takımının dünya şampiyonluğu ile büyük bir ivme yakaladığını vurgulayan Arslan,Bu ivme artarak devam edecektir. Olimpik oyunlar öncesi uluslararası sınavla milli takımımızın durum tespitini yapmak istedik dedi.
     İşitme Engelliler Güreş Milli Takımından sorumlu Avrupa ve dünya şampiyonu Şeref Eroğlu ise turnuvayı sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğünü belirterek, Unutmamak lazım ki yaşadığımız dünyada hepimiz potansiyel bir işitme engelliyiz. Herkesin başına gelebilecek bir durum. Bu çocukları, karınlık odadan kurtarmak lazım. Biz de taşın altına elimizi koyalım istedik diye konuştu.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber İşitme engelliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER