İskenderundan Hayfaya ro

İskenderundan Hayfaya ro-ro seferleri başladı


HATAY (A.A) - İskenderun Limanından İsrailin Hayfa kentine ro-ro seferleri başladı.
     Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Sisa Denizcilik tarafından İskenderun Limakport Limanında, Türkiyeden ilk defa Hayfaya gidecek olan gemi için düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Suriyede yaşanan olumsuzluklardan sonra Cilvegözü Sınır Kapısının kapandığını kaydetti.
     İstanbuldan sonra en büyük tır filosuna sahip olan Hatayda nakliyecilerin Cilvegözü Sınır Kapısının kapanmasının ardından büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Mardinli, bu sıkıntıları gidermek için İskenderunda ro-ro seferlerinin başladığını söyledi.
     İlk olarak Mısırın Port Said Limanı üzerinden yapılan seferler sonrasında nakliyecilerin sıkıntılarının bir nebze olsun çözüldüğünü vurgulayan Mardinli, Artık nakliyecilerimiz 5 yıldızlı otel konforunda seyahat ediyorlar. Mısırın ardından Hayfaya ro-ro seferlerinin başlaması sevindirici. Daha güvenli yolculuk ve seferler yapılıyor. Suriyedeki sıkıntılar giderilse bile bu seferler devam edecek. Çünkü nakliyeciler daha ekonomik, daha az zamanda yüklerini istenilen bölgelere ve ülkelere ulaştırabiliyor diye konuştu.
     SİSA Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İpek de tarihi bir ana tanıklık ettiklerini, ro-ro seferlerinin başlamasıyla Türkiye ile İsrailin denizden birbirine bağlandığını kaydetti.
     Mısıra giden gemilerin 3-4 gün sürede bu ülkeye ulaştığını belirten İpek, Bu geminin transit süresi ise 12 saattir. Bu yöntem Ürdüne varmanın en kısa yoludur. Gemilerle giden tırlar, Hayfadan sadece 74 kilometre sonra Ürdüne ulaşabilecek. Bu sadece nakliyecilere değil yaş sebze ve meyve ihracatı yapanlara da kolaylık sağlayacak dedi.
     Konuşmaların ardından kurdele kesilerek seferler başlatıldı. Davetliler, sefere çıkacak gemiyi gezerek bilgiler aldılar, yolcular ve tır şoförleri ile görüştüler.
     Tırların gemiye yüklenmesinin ardından gemi, Hayfaya gitmek üzere yola çıktı.
    
     Muhabir: Ömer Soylu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber İskenderundan Hayfaya ro Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER