İŞKUR hibe programı bilgilendirme eğitimi

İŞKUR hibe programı bilgilendirme eğitimi


SAMSUN (A.A) - İşkur tarafından Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında bilgilendirme eğitimi düzenlendi.
     Bir otelin toplantı salonunda yapılan bilgilendirme eğitimine üniversiteler, meslek okulları, kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşları gibi kar amacı gütmeyen kuruluşların temsilcileri katıldı.
     İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, burada yaptığı konuşmada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (İKG PRO) tarafından düzenlenen hibe programı kapsamında projelerde kullanılmak üzere 24 milyon Avro bütçe ayrıldığını belirtti.
     Hibe programı kapsamında, gençlerin istihdam edilebilirliğinin geliştirilmesi, girişimcilik becerilerinin arttırılması, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin iyileştirilmesi hedeflendiğini vurgulayan Kılıçarslan, şunları söyledi:
     Bu kapsamda, arz talep arasındaki uyuma katkı sağlanmasına, ilgili aktörler arasında işbirliğinin geliştirilmesine, aktif iş gücü piyasası politikaları oluşturulmasına, profil çıkarma, danışmanlık, staj, eşleştirme gibi hizmetlerin sağlanmasına yönelik projeler bekleniyor. Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında, üniversite, lise veya daha düşük öğrenim düzeyine sahip işsiz gençlerin, okulu terk edenlerin, eğitimine devam eden gençlerin ve engelli gençlerin istihdamlarını ve istihdamda kalmalarını sağlayacak çalışmalar yürütülecek.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber İŞKUR hibe programı bilgilendirme eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER