Ispartada içkili alan bölgesi önerisi

Ispartada içkili alan bölgesi önerisi -Isparta Valisi Oğuz: -"Biz yasakçı bir anlayışa sahip değiliz. Herkesin hukuki bakımdan teminat altına alınmış haklarını kullanmasına da imkan sağlarız"


ISPARTA (A.A) - Isparta Valisi Memduh Oğuz, ""Biz yasakçı bir anlayışa sahip değiliz. Herkesin hukuki bakımdan teminat altına alınmış haklarını kullanmasına da imkan sağlarız" dedi.
     Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve hukukçular, Ispartada alkollü iş yerlerinin faaliyet göstereceği bölgelerin belirlenmesi amacıyla bir araya geldi.
     Vali Oğuz, yaptığı konuşmada, alkollü iş yerlerinin faaliyet alanlarının belirlenmesiyle ilgili hukuki bir süreç bulunduğunu söyledi. Bunun için Belediye Meclisinin yeni bir ek kararına ihtiyaç duyduğunu belirten Oğuz, yapılan istişarenin ardından, bazı konularda mutabakata varıldığını açıkladı. Oğuz, "Biz yasakçı bir anlayışa sahip değiliz. Herkesin hukuki bakımdan teminat altına alınmış haklarını kullanmasına da imkan sağlarız. Burada da mutabıkız. Ancak şehrin esenliğini, güvenliğini, mutluluğunu sağlamak için de kuralları uygularız" dedi.
     Alkollü yerlerin, meskun mahaller dışında olmasına özen gösterildiğini anlatan Vali Oğuz, şöyle konuştu:
     "Alkollü iş yerleri için Petek Sanayi Sitesinden Bozanönü mevkisine kadar önerdiğimiz bölge var. Şehir içinde alkollü iş yerlerine verilmiş ruhsatlar var. Burada hukuki bakımdan bize göre noksanlık bulunuyor. İçkili yerler tam olarak belirlenmeden ve mevzuata uygun olarak hukuki altyapısı sağlanmadan verilen ruhsatlar olduğu için de bunların iptal edilmesi lazım gelir. Ispartada bu iş bu kadar yaygınlaşıyor denince, bir müracaat furyası var. Belediyede şu anda bekleyen 30, ama benim bildiğim en az 100 ilave müracaat olacak. Sanki Ispartayı tamamen meyhaneler şehri yapmaya heveslenen bir grup var. Burada asıl hedef üniversite gençlerimiz. (60 bin kişilik bir pazar var, bu pazarı alelacele değerlendirelim) hevesidir. Buna karşı bir tedbir almak lazım."
     Şehrin menfaatine bir çözüm sağlanacağına inandığını dile getiren Oğuz, kişilerin yasal haklarını almak gibi bir düşünceleri olmadığının altını çizdi. Oğuz, "(İçki içmek yasak, bundan sonra kimse içki içmeyecek) diye bir kural olamaz. İçki sağlığa zararlıdır ama kişi uygun yerde gidip alkolünü alabilir. Alttaki komşusunu rahatsız eden, çevresini rahatsız eden, bir mahalleye hayatı zindan eden bir içkili yer anlayışına karşıyız" dedi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Ispartada içkili alan bölgesi önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER