Ispartaya yeni nesil sinyalizasyon

Ispartaya yeni nesil sinyalizasyon -Isparta Belediye Başkanı Günaydın: -15-20 yıllık sinyalizasyon sistemi yeni nesil ledli sistemlerle değiştirildi


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 15-20 yıllık sinyalizasyon sistemi yeni nesil ledli sistemlerle değiştirildi dedi.
     Başkan Günaydın, Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan komuta kontrol merkezinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Günaydın, burada yaptığı konuşmada, belediyenin kent genelindeki mevcut 27 kavşağa 4 yeni kavşak daha ilave ettiğini söyledi.
     Günaydın, Ispartayı altyapısıyla yenilediklerini, geleceğe hazırladıklarını, bu çalışmalar arasında trafik sinyalizasyon sisteminin de bulunduğunu kaydetti. Ispartadaki kavşaklarda revizyona gidildiğini, kavşaklardaki trafik sinyalizasyonlarına ledli oto vericileri ve animasyonlu yaya vericileri yerleştirildiğini ifade eden Günaydın, sinyalizasyonların GPRS uydu bağlantısı ile anında denetim altında olduğunu dile getirdi.
     Sistemin arıza takibi ve konum değiştirilmesinin komuta kontrol merkezinden anında yapıldığını belirten Günaydın, şöyle konuştu:
     Çalışmalarına bir ay önce başladığımız bu sistem bugün faaliyete geçmiştir. 15-20 yıllık sinyalizasyon sistemi yeni nesil ledli sistemlerle değiştirildi. 27 kavşağımızda bulunan sinyalizasyon sistemine 4 yeni kavşağımızı daha ekledik. Komuta kontrol merkezi sayesinde arızalara aynı anda müdahale şansı elde ettik. Çok kısa sürede bu kavşaklarda kamera sistemine de geçmek istiyoruz. Böylece trafiğin yoğun olduğu bölgeleri görerek anlık süre değişikliklerine ve yeşil dalga sistemine geçilebilecek.
     Başkan Günaydın, geçmiş dönemde maliyeti 1 milyon liranın üzerinde gösterilen revizyonun yüzde 50 daha az maliyetle gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Ispartaya yeni nesil sinyalizasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER