İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Eskişehirde yaşayan Filistinli doktor: Uykumda kabuslar görüyorum, bebeklerin ağlamaları ve çığlık sesleriyle uyanıyorum. Kafam hep Filistinde ama ben bunun ötesine gidemiyorum -7 yıldır


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde görev yapan Filistinli bir doktor, İsrailin Gazze saldırıları üzerine, Uykumda kabuslar görüyorum, bebeklerin ağlamaları ve çığlık sesleriyle uyanıyorum. Kafam hep Filistinde ama ben bunun ötesine gidemiyorum dedi.
     Filistinli doktor Ş.D. (33), İsrailin Gazze saldırıları üzerine AA muhabirine, annesi, babası ve 9 kardeşinin hayatından endişe ettiğini bildirdi.
    
     İsrailin saldırılarını öğrendiğinde aklına hemen ailesinin hayatta olup olmadığının geldiğini söyleyen doktor Ş.D, şöyle konuştu:
     Saldırı haberini aldığımda yanımda arkadaşlarım vardı. Bana, Sen aileni arayabildin mi- diye sordular. Sadece hayır diyebildim. Yaşıyorlar mı, hayattalar mı diye merak ediyorum. Saldırıların şiddetlendiğini öğrendiğimde aklımda, ben bir daha ailemi görebilecek miyim- sorusu vardı. 7 yıldır ayrı olduğum ailemi çok özledim, onları görebilmeyi çok arzuluyorum.
     Doktor Ş.D, İsrailin saldırılarda yasak olan kimyasal bombalar kullandığını dile getirerek, Bu, zaten fotoğraflarda da gözüküyor. Maalesef, durum görünenden daha vahim. Çünkü, medyanın girmesine izin vermiyorlar. Ambulansları, sağlık kuruluşlarını bombalıyorlar, sağlık memurlarını öldürüyorlar. Artık boyutunu siz düşünün ifadelerini kullandı.
    
     -Bizim Allahımız var ve inanıyorum ki; hak yerini bulacak-
    
     Filistinlilerin çok zor durumda olduğunu vurgulayan doktor Ş.D, Uykumda kabuslar görüyorum, bebeklerin ağlamaları ve çığlık sesleriyle uyanıyorum. Kafam hep Filistinde ama ben bunun ötesine gidemiyorum. Ülkemde en temel gıda ve diğer gerekli malzemeler yok. Vahşi yöntemlerle saldırıyorlar, bizim ise elimizden bir şey gelmiyor. Bizim Allahımız var ve inanıyorum ki hak yerini bulacaktır diye konuştu.
     İsrailin Filistindeki zulmünün geçmişten bu yana sürdürdüğünü duygulanarak anlatan doktor Ş.D, şöyle devam etti:
     Filistindeki insanların neslini olumsuz etkileyecek birçok yöntem uyguladılar. En basit örneği, şekerin içine zehir katıp çocuklar ölsün diye sağa sola dağıtmışlardı. Kızlara tacizlerde bulunuyorlardı, beni de birçok defa dövdüler, evlerimizi bastılar. O kadar ki; tarlamız vardı, orada çalışırdık, ellerimiz çatlardı. Bizi, elleriniz bize taş attığınız için böyle olmuş deyip hapishanelere götürüyorlardı. Pazara gitmek için evinden çıkan bir Filistinli, bir daha geri dönmüyordu, kendisinden haber alınamıyordu. Düğünleri basıyorlardı, çocukları kaçırıyorlardı. İnsanlar namaz kılarken camileri bombaladılar, otomatik silahlarla taradılar, evlerin üstüne tanklarla çıktılar. Bunlara çok kez şahit olduk. Onların zulümlerini ne kadar anlatsam az kalır. Ben 10 yıldır Türkiyede yaşıyorum. Türk olan eşimle burada evlendiğim o en mutlu günümde bile ailem yanımda olamadı. Ülkem Filistine gidip, eşim ile çocuğumu ailemle tanıştırabilmek arzusuyla Allaha her daim dua ediyorum.
     Doktor Ş.D, Türkiyeye 10 yıl önce eğitim amaçlı geldiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER