İsrailin Türkiyeden özür dilemesi

İsrailin Türkiyeden özür dilemesi -İHH Manisa Gönüllüsü Halil Uysal: Bu siyasi ve diplomatik anlamda bir başarıdır


MANİSA (A.A) - İHH Manisa Gönüllüsü Halil Uysal, İsrailin Türkiyeden özür dilemesinin siyasi ve diplomatik başarı olduğunu kaydetti.
     Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası hukuku hiçe sayan, her şartta istediği her şeyi yapabileceğini düşünen İsrailin bugün geldiği noktanın dünya tarihine yazıldığını bildirdi.
     İsrail güçlerinin, uluslararası sularda gerçekleştirdikleri saldırı sonucu bütün dünyanın ayağa kalktığını, tepki gösterdiğini ifade eden Uysal, açıklamasında şunları kaydetti:
     Şimdi ise İsrail özür diledi. Zaten ambargo fiilen kalkmıştı. Mavi Marmara büyük bir zafere imza atmıştır. Bu özür açıklaması, bunun en önemli kanıtıdır. Şehitler ve yaralılar büyük bir zafere imza atmıştır ama halen buruk bir sevinç yaşıyoruz. Bu da ablukanın henüz kalkmamasından kaynaklanıyor. Abluka İsrailin haksız olarak uyguladığı bir şeydir. İnşallah bu da kalkacak. Bu, süreçte çok önemli bir adımdır. Mücadelemiz henüz bitmedi, durmaksızın devam edecek.
     Türkiyenin onurlu duruşundan memnuniyet duyduklarını dile getiren Uysal, açıklamasında Bu durum, siyasi ve diplomatik anlamda bir başarıdır. Özür, tazminat ve ambargonun kaldırılması çok önemlidir. Türkiyenin bu başarısına sevindik, abluka kaldırılana kadar mücadelemiz sürecek ifadelerine yer verdi.
     Gazzeye yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı sırasında gemide bulunan İnsani Yardım Vakfı (İHH) gönüllüsü Mehmet Vural ise İsrail Hükümetinin Türkiyeden dilediği özrün yeterli olmadığını savundu.
     Filistine gelecek yıl yürüyüş tertip etmeyi planladığını dile getiren Vural, İsrailden tazminat olarak kendisine verilmesi muhtemel parayı ise Filistinli çocuklara bağışlayacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İsrailin Türkiyeden özür dilemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER