İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü


KARABÜK (A.A) - Karabük Valisi İzzettin Küçük, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Küçük, mesajında, İstiklal Marşının büyük şairi Mehmet Akif Ersoyun, İstiklal Savaşında Türk milletinin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu çok açık bir şekilde ortaya koyduğunu belirterek, bu nedenle İstiklal Marşının, tarihi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edildiğini ifade etti.
     Milli şair Mehmet Akif Ersoyun Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır dediğini hatırlatan Küçük, mesajında şunları kaydetti:
     Bu düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 92. yıl dönümünde, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoyu en derin minnet ve şükran duygularımla rahmetle anıyorum.
    
     -Üniversitede etkinlik düzenlenecek
    
     Karabük Üniversitesinde (KBÜ), İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Programı düzenleneceği bildirildi.
     KBÜden yapılan yazılı açıklamada, anma programı etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda Ahmet Yenilmezin Safahat isimli tiyatro oyunun sahneleceği belirtildi.
     Açıklamada, tiyatro oyununa tüm halkın davetli olduğu kaydedildi.
    
     Muhabir: Faik Erez-Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER