İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü


SİİRT (A.A) - Siirtte valilik ve Siirt Üniversitesince İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü etkinliği düzenledi.
     Kültür Merkezinde Valilikçe düzenlenen törende, Mehmet Akif Ortaokulu, Mehmetçik İlkokulu ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Mehmet Akif Ersoyun kişiliğini anlattı. Oratoryo ve koro dinletisi ile devam eden etkinlikte, Vali Ahmet Aydın, anma günü kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
     Vali Aydın, yaptığı konuşmada, Mehmet Akifin batı uygarlığını güzel anlattığını belirterek, Türkü, Kürtü ve Arapıyla güzel memleketimizde birlik ve beraberlik içerisinde yaşamalıyız. Birbirimizi sevmeliyiz dedi.
     Etkinliğe 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayer ve davetliler katıldı.
     Siirt Üniversitesi Konferans Salonunda Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Şerif Demirin yönetiminde gerçekleştirilen panelde ise öğretim görevlisi Resul Babaoğlu, Şahap Bulak ve Said Olgun günün anlam ve önemine ilişkin görüşlerini anlattı. Paneli, Rektör Vekili Prof. Dr. Gürol Okay ve Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri de izledi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER