İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Mehmet Akif Ersoyun ömrünü vatana, millete, hizmete adamış bir destan şairi olduğunu belirtti.
     Vali Yaman, İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Milli Şairin yazmış olduğu andımızın Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş olan milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkansızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olduğunu bildirdi.
     Ömrünü vatana, millete hizmete adamış destan şairi Mehmet Akif Ersoyun on kıtaya sığdırdığı bu uyanış destanında bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanmasının olduğunu ifade eden Vali Yaman, şunları kaydetti:
     Bu eşsiz mücadele vatan Şairi Mehmet Akifin yazdığı İstiklal Marşının mısralarıyla ölümsüzleştirilmiştir. İstiklal Marşı milletimizin ezelden ebede giden yolculuğunu, ruh derinliğini, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatmaktadır. Bizler bugün bu topraklar üzerinde hür ve müstakil yaşıyorsak, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak, bunu İstiklal Marşını yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan ecdadımıza borçluyuz. O gün savaş meydanlarında, vatanın her karışında verilen büyük mücadele bugün, bilimde, teknolojide, kültürde, sanatta, ekonomide, dış politikada, hayatın her alanında muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için sergileniyor. Bu hedefe ulaşmak şehitlerimize, gazilerimize ve milletimize karşı en büyük sorumluluğumuzdur.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Ali Bayaslan
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER