İşveren primleri tahsilat süresi uzatıldı

İşveren primleri tahsilat süresi uzatıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, işveren primleri tahsilatlarının 7 Kasım 2012 tarihi gün sonuna kadar uzatıldığını açıkladı.
     Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 6111 sayılı kanun gereğince yeniden yapılandırılan işveren primleri tahsilatlarının 7 Kasım Çarşamba günü mesai bitimine kadar uzatıldığı bildirildi.
     Kurban ve Cumhuriyet Bayramları nedeniyle 24-25-26-29 Ekim 2012 mesai günlerinin resmi tatil olmasının, kurum ile anlaşmalı bankaların bu tarihlerde tahsilat yapmamasına neden olduğu, prim ödeme yükümlülerinin 30 ve 31 Ekim tarihlerinde bankalara yoğun bir müracaatları olduğu belirtildi.
     Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Bankalara yapılan yoğun müracaatlar kurumumuzun 6111 sayılı Kanun gereğince yeniden yapılandırılan işveren primleri programında teknik aksaklığa neden olmuş, bu nedenle söz konusu tahsilatlar yapılamamıştır. Prim ödeme yükümlülerimizin mağduriyetlerini önlemek amacıyla son ödeme günü 31 Ekim 2012 tarihi olan 6111 sayılı Kanun gereğince yapılandırılan işveren primlerinin tahsilat işlemleri 7 Kasım 2012 tarihi gün sonuna kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılacak söz konusu ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacak.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber İşveren primleri tahsilat süresi uzatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER