İthal ete vergi zammı

İthal ete vergi zammı


SİVAS (A.A) - Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, ithal ete getirilen vergi zammının Sivastaki esnafı etkilemeyeceğini söyledi.
     Hastaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, et ithalatında gümrük vergisinin yüzde 75den yüzde 100 çıktığını belirterek, hükümetin yerli üreticiyi korumak için et ithalatında vergiyi artırdığını kaydetti.
     Yapılan vergi zammının Sivas esnafını pek fazla etkilemeyeceğini vurgulayan Hastaoğlu, ağırlığı 400 kilogramı geçen erkek danalar ile 1 yaşında veya daha küçük kuzuların ithalatında gümrük vergisi oranının yüzde 30dan yüzde 40a çıktığını, kasaplık et ithalatında da gümrük vergisi oranının yüzde 70den yüzde 100e yükseltildiğini bildirdi.
     Gümrük vergisi artışının ithalatçılar için yapıldığını belirten Hastaoğlu, şunları kaydetti:
     Bu yapılan yüzde 100lük artış ithalatçılar için yapılmış bir uygulamadır. Sivasta et ithalatı yapılmıyor. Sivasa ithal hayvan girmediği için bu artışın piyasada etkili olacağını düşünmüyorum. Bu uygulama genelde üreticileri, besicileri, onların yetiştirdiği hayvanları koruma amaçlı, fiyatları dengede tutma amaçlıdır. Kurban Bayramı sonrasında ilimizde et fiyatlarına artış yapılması da söz konusu değildir. Ancak üreticiler için yem maliyetleri çok yükselmiştir. Bakanlığımız yapılan desteklemelere ilaveten mutlaka hayvan yemini de destekleme içerisine alarak besicilere katkı sağlanabilir.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber İthal ete vergi zammı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER