İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu

İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin: -İstabuldan sonra Türkiyenin en büyük ikinci teknokentini kuruyoruz


ANKARA (A.A) - İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, İvedik Organize Sanayi Bölgesinde 200 dönüm arazi üzerine yeni bir teknokent inşa ederek, İstanbuldan sonra Türkiyenin en büyük ikinci teknokentini kuruyoruz dedi.
     Türkiye İş Bankası KOBİlere yardımcı olmak amacıyla başlattığı İşte Seminer toplantısının dördüncüsünü İvedik Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda düzenlendi.
     Seminerde konuşan, Gültekin, Ar-Ge ve inovasyon alanlarına Türkiyenin geçmiş dönemlerde yeterli önemin verilmediğini belirterek, Düne kadar Ar-Geyi inovasyonu bilmeyen arkadaşlarımız varken, artık Türkiyenin gündeminde bu konular var. Bankalar ve diğer çeşitli kuruluşlar bu konularda insanlarımızı bilgilendirmek için seminerler düzenliyorlar diye konuştu.
     Türkiyenin yüksek katma değerli mal üreterek uluslararası pazarlarda rekabet edebilir hale gelme yolunda hızlı adımlar attığını kaydeden Gültekin, İvedik Organize Sanayi Bölgesinde, kurduğumuz teknokentte yer kalmadı. Halen sırada bekleyen 30 şirket var. Biz de yeni bir teknokent kurmak için çalışmalara başladık. İvedilk Organize Sanayi Bölgesinde 200 dönüm arazi üzerine yeni bir teknokent inşa ederek, İstabuldan sonra Türkiyenin en büyük ikinci teknokentini kuruyoruz ifadelerini kullandı.
     Gültekin, Türkiyenin doğal kaynakları olmadığı için teknolojiye, Ar-Ge ve inovasyona önem vermesi gerektiğini belirterek, Sanayicilerimiz teknokentlerde yer alarak, yeni buluşlar yapmaya ve mevcutlarını geliştirmeye çalışmalılar dedi.
     İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce de, İş Bakasının Uluslararası bir oyuncu olmaya çalıştığını söyleyerek 88 yıl önce Ankara Ulusta kurulan İş Bankası bugün Türkiyenin en büyük bankası haline geldi diye konuştu.
     Türkiyenin en büyük nakdi kredi veren bankanın İş Bankası olduğunu ifade eden İnce, KOBİlere verilen kredileri 2012nin ilk yarısında yüzde 11.9 artırarak KOBİlere etkin destek verdiklerini söyledi.
     İnce, konuşmasında KOBİlere, fizibiliteye önem vermelerini, yeni pazar araştırmaları yapmalarını, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini sürdürmelerini, kaynak maliyetlerini gözden geçirmelerini ve en iyi bildikleri işi yapmaları gerektiğini belirterek, En önemlisi de yarı yolda bırakmayan, sadık, banka ile çalışmalısınız şeklinde tavsiyelerde bulundu.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER