İZBAN bakım atölyesi, Türkiyeye hizmet verecek

İZBAN bakım atölyesi, Türkiyeye hizmet verecek


İZMİR (A.A) - İZBANın Çiğlideki 77 bin metrekarelik bakım atölyesinin, bir süre sonra diğer kentlerdeki raylı sistemlere de hizmet vereceği bildirildi.
     İZBANdan yapılan yazılı açıklamada, Çiğlideki tesisten İZBANa ait 43 tren setinin olası tüm arızaları ve bakımları son teknoloji ürünü cihazlarla yapıldığı, sorunu en kısa sürede giderilen her setin işletmedeki yerini yeniden alabildiği belirtildi.
     Türkiyede ilk kez kullanılan sistem sayesinde trenlerdeki arızaların, daha depo girişinde tespit ve rapor edildiği, trenin hiç vakit kaybetmeden bakıma alındığı kaydedilen açıklamada, merkezde tanı sisteminden gelen bilgiler doğrultusunda arıza giderilirken, teker tornası ve ölçümü, buji testi ve değişimi, amortisör, hava yastığı ve yay kontrolleri, aks tamirleri gibi işlemlerin yapıldığı ifade edildi.
     Açıklamada, metrekare ve kullanılan teknoloji açısından Türkiyenin en büyük bakım atölyesinde, Yüksek Hızlı Tren setlerinin teker değişimlerinin yapıldığını ve İzmir Metrosu ile işbirliği ile teker tornası geliştirildiği de belirtilerek, bakım atölyesinin, gelecek dönemde diğer kentlerdeki raylı sistem trenlerinin onarım ve bakımlarını gerçekleştireceği bildirildi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İZBAN bakım atölyesi, Türkiyeye hizmet verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER