İZKAdan 600 bin liralık hibe

İZKAdan 600 bin liralık hibe -İZKA Genel Sekreteri Can: İzmirin kalkınması için domino etkisi yaratacak faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyoruz


İZMİR (A.A) - İzmir Kalkınma Ajansının (İZKA), doğrudan faaliyet desteği kapsamında seçilecek projelere, toplam 600 bin lira hibe edeceği bildirildi.
     İZKAdan yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgenin rekabet gücünü artıracak ve bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak fizibilite çalışmalarının ve belirlenen öncelikli alanlarda sektörel araştırmaların gerçekleştirilmesine yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği başlatıldı.
     2012 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenecek fizibilite çalışmalarına ve sektörel araştırmalara, toplam 600 bin liralık kaynak, karşılıksız hibe olarak sunulacak. Başarılı bulunan projelere verilecek destek tutarı, en az 25 bin, en çok 85 bin lira düzeyinde olacak. Desteklenecek fizibilite çalışması ya da sektörel araştırma projelerinin uygulama süresinin, 3 aydan kısa olması gerekiyor.
     İzmir il sınırlarında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi sitesi yönetimleri, teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketi, birlikler ve kooperatifler ile tüm bu kurum ve kuruluşların kurduğu ya da ortağı olduğu işletmeleri, Doğrudan Faaliyet Desteğinin amaç ve öncelikleri kapsamına giren fizibilite çalışmalarını ve sektörel araştırmaları gerçekleştirmeye yönelik proje başvurusu yapabilecek.
     Başvuru sahipleri, 9 Kasıma kadar proje başvurularını yapabilecek ancak başvuru yapılan projeleri değerlendirmek için son başvuru tarihi beklenmeyecek. Doğrudan Faaliyet Desteği için ayrılan bütçenin son başvuru tarihinden önce bitmesi durumunda, son başvuru tarihi beklenmeden program sona erdirilecek.
     İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can da Doğrudan Faaliyet Desteğinin, projelerine, araştırma ve fizibilite çalışmalarına destek bulamayanlar için büyük fırsat olduğunu ifade ederek, İzmirin kalkınması için domino etkisi yaratacak faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Doğrudan Faaliyet Desteği de bu destek türlerimizden biri dedi.
    
     -Destek için öncelikli alanlar-
    
     Doğrudan Faaliyet Desteğinin önceliklerinin ise şöyle olduğu kaydedildi:
     2010-2013 İzmir Bölge Planı kapsamında belirlenen sektörlerde (turizm, yenilenebilir enerji, bilişim ve biyoteknoloji) ve İzmir Kümelenme Analizi kapsamında belirlenen potansiyel sektörlerde (kimya, araç üstü ekipman, lojistik, gelinlik ve abiye kıyafet) kümelenmeye yönelik çalışmaların (analizler ve stratejik yol haritaları) hazırlanması.
     Bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini artırmaya yönelik teknoloji geliştirme merkezleri, kuluçka merkezleri, Ar-Ge merkezleri, ortak kullanıma yönelik sektörel laboratuvarlar, uluslararası araştırma merkezleri, yenilik aktarım merkezleri ve teknoloji transfer merkezleri kurulmasına dair fizibilite çalışmalarının hazırlanması.
     Yenilenebilir enerji kullanımına dair yatırımlara yönelik fizibilite çalışmalarının hazırlanması.
     Enerji verimliliğinin artırılması ya da çevresel etkilerin azaltılmasına dair altyapı yatırımlarına yönelik fizibilite çalışmalarının hazırlanması.
     Tarihi ve turistik öneme sahip alanlarda fiziksel iyileştirmeye yönelik bütüncül fizibilite çalışmalarının hazırlanması.
     Tarihi ve turistik öneme sahip yapıları korumaya, iyileştirmeye ve turizme kazandırmaya yönelik rölöve, restitüsyon, restorasyon projelerinin hazırlanması.
     (EUB-UFK)
<< Önceki Haber İZKAdan 600 bin liralık hibe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER