İzmirde KOBİ EXPO Eşleştirme Merkezi kurulacak

İzmirde KOBİ EXPO Eşleştirme Merkezi kurulacak -Hazır giyim sektöründe İzmirde oluşturulacak merkezde, firmalar koleksiyonlarını yılın 12 ayı sergileyebilecek -Türkiye Moda ve Hazırgiyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün: Merkezd


İZMİR (A.A) - Türkiye Moda ve Hazırgiyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün, İzmirde kuracakları KOBİ EXPO Eşleştirme Merkezi ile hazır giyim sektöründeki firmaların koleksiyonlarını yılın 12 ayı sergileme imkanına kavuşacağını söyledi.
     Örün, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Derneği Başkanı Özcan Torun, Tunajans Genel Müdürü Fatih Tuna, Ukrayna Fahri Konsolosu Çetin Güvercin ve Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Başkanı Saburi Attar ile İzmir Ticaret Odası Lokalinde düzenlediği basın toplantısı ile KOBİ EXPO Eşleştirme Merkezi projesini tanıttı.
     Proje ile Türk hazır giyim firmaları ile alıcıları buluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Örün, projenin, dünyanın yakından izleyeceği bir ticaret merkezi haline geleceğine inandığını söyledi.
     Örün, Türkiyede bir ilk olacak uygulamada, moda ve hazır giyim trendlerine uygun üretim yapan 102 firmanın yer alacağını kaydederek, Firmalar, KOBİ EXPO Eşleştirme Merkezini 12 ay boyunca kullanacak. Bu merkez, İzmir çıkışlı, ama yerel değil. Ulusal ve uluslararası bir organizasyona hizmet verecek. Merkezde yer alacak firmalar, yılda 12 değişik ülkeden getirilecek 100er alıcı firma ile eşleştirilecek. İlk eşleştirme eylül ayında Libya ve Mısırdan getirilecek firmalarla yapılacak diye konuştu.
     Merkez için öncelikli hedef ülkeler olarak Arap dünyasını seçtiklerini, bu ülkelerin yanı sıra Ukrayna ve Azerbaycandan da alıcılar getireceklerini dile getiren Örün, Ortadoğu ve Arap dünyasını hedef pazar olarak seçmelerinde, Arap Baharı sonrasında bu ülkelerin Türkiyeye bakışlarında olumlu yönde gelişmeler olmasının etkili olduğunu ifade etti,
     Tunajans Genel Müdürü Fatih Tuna ise hedeflerinin KOBİlerin ihracata yönelik hedefleri doğrultusunda alıcılarla satıcıları buluşturmak olduğunu söyledi. Tuna, projenin doğru alıcılarla doğru satıcıları buluşturacağını dile getirdi.
     Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Başkanı Saburi Attar da Arap Baharından sonra bölgede çok önemli değişimlerin yaşandığına işaret ederek, Bu proje, tam zamanında başlıyor. Arap ülkeleri için özel koleksiyonlar oluşturulursa ilgi artar dedi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Affan Kulunyar
<< Önceki Haber İzmirde KOBİ EXPO Eşleştirme Merkezi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER