İzmirde öğrencinin öğretmenini öldürmesi

İzmirde öğrencinin öğretmenini öldürmesi -Öğretmenini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen H.Knın yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi


İZMİR (A.A) - İzmirde öğretmenini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 8. sınıf öğrencisi H.Knın (15) yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi.
     İzmir 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde basına kapalı gerçekleştirilen duruşmaya, kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık H.K, öldürülen öğretmen Rabia Sevilay Durukanın eşi Hüseyin Durukan, kardeşleri, olayın tanıkları ve tarafların avukatlarının katıldığı, Nezire Merzeci Ortaokulu müdürü, yardımcıları ve öğrencilerinin tanık olarak dinlendiği öğrenildi.
     Duruşma devam ederken rahatsızlanan sanığın annesi Şerine K. ile beraberinde hastaneye giden babası Cemil Knın ise ifadesinin alınamadığı belirtildi.
     Mahkeme heyetinin, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ertelediği ifade edildi.
    
     -Suçu kabul ediyor-
    
     Maktül öğretmen Rabia Sevilay Durukanın avukatı Sibel Vatandaş, duruşma sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, sanığın savcılıkta verdiği ifadeden çok farklı, çelişkili beyanlarda bulunduğunu, öğretmenini öldürme kastının olmadığı yönünde savunma yaptığını belirtti.
     Vatandaş, Bunu kabul etmedik. Deliller ve suçun işleniş şekli ortada. Sanık bellidir, suç bellidir, her şey açıkça ortadadır. TCKnın 82. maddesi 1. fıkrası A ve G bendine göre sanığın cezalandırılmasını talep ettik dedi.
     Gazetecilerin sanığın suçu kabul edip etmediği yönündeki soru üzerine Vatandaş, Evet suçu kabul ediyor yanıtını verdi.
     Sibel Vatandaş, bir okul müdür yardımcısının da sanık tarafından tehdit edildiği gerekçesiyle müşteki sıfatıyla duruşmaya katıldığını ifade etti.
     Karabağlar Eskiizmir semtindeki Nezire Merzeci Ortaokulunda 8. sınıf öğrencisi H.K. (15), iddiaya göre geç geldiği için tartıştığı fen bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukanı (40) derste bıçaklamış, ağır yaralanan Durukan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
     Tutuklanan öğrenci H.K. hakkında kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmirde öğrencinin öğretmenini öldürmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER