İzmirde sağanak etkili oldu

İzmirde sağanak etkili oldu -Sağanak nedeniyle kentin bazı semtlerinde su baskınları oldu -Kent merkezinde metrekareye 56 kilogram yağış düştü


İZMİR (A.A) - İzmirde gece boyunca süren ve zaman zaman şiddetini artıran sağanak nedeniyle kentin bazı semtlerinde su baskınları yaşandı.
     Sağanak nedeniyle İzmir kent merkezi ve ilçelerinde bazı sokak ve caddelerde su birikintileri oluştu. Yollarda biriken sular nedeniyle araçların güçlükle seyrettiği görüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler rögarları temizleyerek suları tahliye etmeye çalıştı. Ekipler Fevzipaşa Caddesinde yoğun araç geçişi nedeniyle bozulan yol için de çalışma başlattı.
     Öte yandan Alsancak semti 1. Kordonda bulunan bazı işyeri sahipleri ise dükkanlarını su bastığı gerekçesiyle yetkililere tepki gösterdi. Her yağmur yağdığında bu baskını tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ileri süren Aydın Budak, işyerini su basacak endişesiyle evine gidemediğini ifade etti.
     Budak, Dükkanımı su basacak diye çoluğumun çocuğumun yanına gidemiyorum. Buraya 15 bin lira kira veriyorum ve evime gidemiyorum. Burası 1. Kordan...İzmirin en pahalı, en sosyetik yeri, Türkiye çapında bilinen eğlence merkezi. İşte bu halde... Alt yapı yok. Konuştuk mu biz suçlu oluyoruz dedi.
     İşyeri sahiplerinden bazıları ise yoğun yağışlarda deniz seviyesinin yükseldiğini, bunun sonucunda da deniz suyunun 1. Kordondaki toprak dolgunun altından sızarak kodu düşük işyerlerine sızdığını öne sürdü.
     Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre dün akşam saatlerinden itibaren Güneyden esen fırtınayla birlikte İzmir ve çevresinde etkili olan kuvvetli ve gökgürültülü sağanağın bugün akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. En fazla yağışın kent merkezine ve metrekareye 56 kilogram olarak düştüğü belirtildi.
     Yağışların Pazar günü de devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri kuvvetli yağış ve fırtınanın neden olabileceği ani sel baskını, soba zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması tavsiyesinde bulundu.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım /
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber İzmirde sağanak etkili oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER