İzmirdeki cinayet davasında karar

İzmirdeki cinayet davasında karar -Meles Deltasında 8 yıl önce işlenen cinayetle ilgili davanın karar duruşmasında bir sanığa 15, diğerine ise 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi


İZMİR (A.A) - İzmirde 8 yıl önce işlenen cinayetle ilgili davanın karar duruşmasında bir sanığa 15, diğerine ise 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.
     İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar İ.H.A ve E.K. ile sanıkların avukatları katıldı.
     Davaya ilişkin mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, sanık İ.H.Anın Kasten adam öldürmek, E.Knın ise Adam öldürmeye yardım etmek suçlarından cezalandırılmalarını talep etti.
     Son sözü sorulan İ.H.A, maktulün kendisine bıçakla saldırdığını, kendisinin de nefsi müdafaa altında ateş ettiğini, öldürme kastının bulunmadığını savundu.
     E.K. ise olayla ilgisinin bulunmadığını belirterek, tahliyesini istedi.
     Mahkeme heyeti, Kasten adam öldürmek suçundan önce müebbet hapis cezası verdiği İ.H.Aya Haksız tahrik indirimi uygulayarak cezayı 15 yıla indirdi. E.K. hakkında ise Adam öldürmeye yardım etmek suçundan 10 yıl hapis cezası verildi. Daha sonra sanığın olay tarihinde 18 yaşından küçük olmasından dolayı ceza önce 5 yıla, daha sonra takdir indirimi kullanılarak 4 yıl 2 aya indirildi. Cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alan mahkeme heyeti, E.Knın tahliyesine karar verdi.
     Bayraklı ilçesi Meles Deltasında 29 Haziran 2005 tarihinde meydana gelen olayda, Ebubekir Şimşek, İ.H.A. ile ortak aldıkları otomobili E.Knın kullandığını görünce aracın önünü kesmişti. Çıkan kavgada bir kişiyi bıçaklayan Şimşek, E.Knın araçta bulunan av tüfeğini verdiği İ.H.Anın ateş etmesi üzerine hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İzmirdeki cinayet davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER