İzmirdeki kayıp avukat davası

İzmirdeki kayıp avukat davası -Torbalı ilçesinde 2 yıldır haber alınamayan avukat Mümtaz Baytekinin kaybolmasıyla ilgili davaya devam edildi -Sanıkların tahliye talepleri reddedildi -Mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı sanıklar hak


İZMİR (A.A) - İzmirin Torbalı ilçesinde 2 yıldır haber alınamayan avukat Mümtaz Baytekinin kaybolmasıyla ilgili davaya devam edildi.
     İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaya tutuklu sanıklar C.Y. ve eşi E.Y, kayıp avukatın kardeşi Yıldırım Baytekin ve tarafların avukatları katıldı.
     Davaya ilişkin mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı İbrahim Engin, maktul avukat Mümtaz Baytekin ile yanında çalışan C.Ynin daha önce gönül ilişkilerinin olduğunu, birlikteliklerinin evlilikle sonuçlanmaması üzerine C.Ynin sanık E.Y. ile evlenmeye karar verdiğini, Baytekinin bu duruma karşı çıktığını, buna rağmen tutuklu sanıkların kaçarak evlenip Uşaka yerleştiklerini belirtti.
     Sanık E.Ynin maktul avukat Baytekinin Uşaka gelerek eşini Torbalıya götüreceğini haber aldığını, bunun üzerine kardeşi E.Yyi çağırdığını, tarafların bir şekilde fiziki temas kurduklarını savunan Savcı Engin, E.Y. kardeşlerin Mümtaz Baytekin ya da cesediyle birlikte İzmirin Kemalpaşa ilçesine gittiklerini, bu aşamadan sonra Baytekinin cesedini gizlediklerini ya da yok ettiklerini öne sürdü.
     Sanıklar C.Y. ve E.Ynin avukat Baytekini tasarlayarak öldürme suçundan TCK 82/1 maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep eden Savcı Engin, sanık D.Anın da suç delillerini gizleme ve değiştirme suçunu işlediği gerekçesiyle 6 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası verilmesini istedi.
     Sanık E.Y, mütalaayı kabul etmediğini, 2 yıldır tutuklu bulunduğunu, adam öldürme suçunun oluşmadığını, avukatın kayıp olduğunu belirterek tahliye talebinde bulundu. Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesini istedi.
     Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Torbalıda yaşayan avukat Mümtaz Baytekinin 6 Kasım 2010da kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, avukatın cep telefonunun son olarak Uşaktan sinyal verdiğini belirlemiş ve daha önce yanında sekreter olarak çalışan, evlendikten sonra Uşaka yerleşen C.Y. (21), kocası E.Y, (40) ile E.Ynin annesi A.Y, babası M.Y. ve ağabeyinin sevgilisi D.Ayı gözaltına almıştı.
     Soruşturma aşamasında, Mümtaz Baytekinin eski sekreteri C.Y. ile kocası E.Y. ve D.A. tutuklanmış, D.A daha sonra tahliye edilmişti. E.Ynin ağabeyi firari sanık E.Y ise yakalanamamıştı.
     E.Ynin annesi A.Y. ve babası M.Y. ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.
     Tüm aramalara rağmen Mümtaz Baytekinin izine bugüne kadar rastlanmazken, Baytekinin 35 TMV 76 plakalı otomobili Bucada bir apartmanın otoparkında terk edilmiş halde bulunmuştu.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirdeki kayıp avukat davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER