İzmirdeki kıyı tasarım projesi

İzmirdeki kıyı tasarım projesi -Proje kapsamında Mustafa Kemal Sahil Bulvarının bir kısmında trafik akışı alt geçitle sağlanacak


İZMİR (A.A) - İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmekte uygulanacak tasarım stratejisi planı adıyla yürütülen çalışma kapsamında ilk proje ihalesinin 26 Martta yapılacağı bildirildi.
     İzmir Büyükşehir Beledyesinden yapılan yazılı açıklamada, İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehirden İnciraltına dek uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin ve Körfezin yeniden tasarlanmasını hedefleyen kıyı tasarım projesinde yapılacak ilk ihalenin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Mithatpaşa Parkı önündeki trafik akışının alt geçitle sağlanmasını içerdiği kaydedildi.
     400 metre uzunluğunda yapılacak karayolu geçidinin üstünde kazanılan alanda İzmirlileri denizle buluşturacak uygulamalar yapılacağı, yeni düzenlemeyle Mithatpaşa Parkının kara tarafında kalan tarihi dokusunun da daha görünür ve algılanır hale geleceği belirtildi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlemenin tamamlanmasının ardından bölgede vapur iskelesi ve semt marinası planladığı bildirildi.
     Uygulama projesinin ihalenin sonuçlanıp yer tesliminin yapılmasının ardından 90 gün içinde tamamlanacağı ve yapım için ihaleye çıkılacağı kaydedildi.
    
     -Proje-
    
     Türkiyenin önemli mimarlarıyla kentsel ve endüstriyel tasarımcılarının oluşturduğu 100ü aşkın gönüllünün oluşturduğu tasarımlar çerçevesinde İzmir Körfezi, Mavişehir-Alaybey, Alaybey-Alsancak Limanı, Alsancak Limanı-Konak ve Konak-Üçkuyular olarak 4 bölgeye ayrıldı.
     İnciraltı Kent Ormanından Mavişehire kadar 40 kilometre uzunluğundaki hatta dolaşım özgürlüğü ve süreklilik sağlamak ve yolların kıyıyı kesen değil kıyıya kolay ulaşım sağlayan bir hale getirilmesinin hedeflendiği proje kapsamında İzmirlinin denizle daha fazla bütünleşebilmesi için kent terasları, deniz balkonları, yüzer platformlar, kent kumsalı gibi uygulamaların hayata geçirilmesi öngörülüyor.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmirdeki kıyı tasarım projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER