İzmirdeki stat tartışmaları

İzmirdeki stat tartışmaları -İZVAK Yönetim Kurulu: İZVAK, yeni stadın nereye yapılacağı veya nerenin yıkılacağı gibi konularda asla otorite, görevli, belirleyici veya ödevli değildir


İZMİR (A.A) - İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) yönetim kurulu, İzmire yapılacak stadın nereye yapılacağının veya nerenin yıkılacağı konusunda belirleyici olmadıklarını bildirdi.
     İZVAK Yönetil Kurulunca yapılan yazılı açıklamada, 2012-2013 sezonunda İzmirin karşısında güçlü lobilere sahip kent takımlarının yanı sıra 19 belediye ve 23 şirket takımının mücadele edeceğini, bu rakamın tüm liglerdeki profesyonel takım sayısının 3te 1i kadar olduğu kaydedildi.
     İzmir takımlarının yarışta öne geçebilmesi için siyasi destek ve konfor düzeyi yüksek statların yer almasının gerektiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     İZVAK olarak İzmir kulüplerinin stat dahil tüm sorunları hükümet kanadına aktarılmış, üretilecek çözüm yollarında aktif rol alınmış, İzmir için en iyisine ulaşmak için projeler geliştirilmiştir. Tüm bunların yanı sıra Altay Alsancak Stadıyla ilgili geniş kapsamlı bir rapor hazırlanmış, kamuoyunun algısı Ankaraya yazılı olarak aktarılmış, taraftar sitelerindeki görüşler derlenerek bu rapora eklenmiş ve en sonunda da İzmir medyasında yer alan ilgili köşe yazıları, haberler ve fotoğraflar, detaylı bir şekilde sunulmuştur.
     Kamuoyunun algısını tam ve net bir şekilde yansıtan bu rapora ilaveten Ankaraya gidilerek gelişmeler yerinde takip edilmiş, her adım kamuoyuyla paylaşılmıştır. Ancak yapılan bu işlere rağmen şunu çok net olarak söylemek isteriz ki, stadyumlar ve tesisler konusunda kulüplerin ve taraftarın yanında olan İZVAK, yeni stadın nereye yapılacağı veya nerenin yıkılacağı gibi konularda asla otorite, görevli, belirleyici veya ödevli değildir. Amacımız Gürsel Aksel ve Karşıyaka statları dahil tüm kulüplerimizin kazanılmış haklarını korumaktır.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber İzmirdeki stat tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER