İzmir Büyükşehir Belediyesinden 1 milyon liralık

İzmir Büyükşehir Belediyesinden 1 milyon liralık çiçek alımı -Büyükşehir Belediyesi ile Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında yapılan "Yazlık-Kışlık Mevsimlik Çiçek ve Sardunya Alım Sözleşmesi" törenle imzalandı


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Urla ilçesine bağlı Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında yapılan "Yazlık-Kışlık Mevsimlik Çiçek ve Sardunya Alım Sözleşmesi", törenle imzalandı.
     Aziz Kocaoğlu, Bademler köyünde düzenlenen törende, altyapı yatırımları dışında kırsal kalkınmada ülke geneline örnek olabilecek projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi.
     "Okul Sütü Projesi"nin, hükümet tarafından örnek alınıp uygulandığını belirten Kocaoğlu, kendilerinin de başka bir projeyle 80 binin üzerinde 0-5 yaş çocuklarının evine haftada 2 litre süt bıraktıklarını kaydetti.
     Kocaoğlu, küçük üreticilerin kooperatiflerle örgütlenip pazara güçlü girmesi gerektiğini ifade ederek, "Dünyada tarımla uğraşan ülkelerin büyük çoğunluğunda üretilen ürünler, kooperatifler kanalıyla pazarlanıp satılıyor. Çiftçinin, kırsalın sıkıntılarını ancak kooperatiflerle aşabiliriz. O yüzden teşvik ediyoruz. Kırsalın kalkınması için yeni bağlanan ilçelerde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kalkınma politikamızın ülkemize örnek olmasını istiyoruz" diye konuştu.
     Kendisine yöneltilen eleştirilere de değinen Kocaoğlu, "Son dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi adeta bombardıman altında. Aslı astarı olmayan, espri konusu olabilecek birçok konuda konuşuyorlar. Zamanı gelince tabii ki cevap vereceğiz, kaç engelle karşılaştığımızı anlatacağız. Benim tavsiyem, bu tür manipülasyonlarla vakit geçireceklerine İzmirlinin yaşam felsefesini anlamaya çalışırlarsa çok daha iyi iş yapmış olurlar" dedi.
     Aziz Kocaoğlu, konuşmanın ardından Kooperatif Başkanı Mehmet Sever ve Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Muhittin Akbulut ile sözleşme imzaladı.
     Sözleşmeye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesinin kooperatiften 2013 yılı için yaklaşık 1 milyon lira bedelle 1 milyon 500 bin mevsimlik çiçek alacağı kaydedildi.
     Büyükşehir Belediyesinin, 2007 yılından bu yana yaklaşık 20 milyon lira bedelle 28 milyon 258 bin adet ağaç, ağaççık, mevsimlik çiçek ve çalı grubu alımı yaptığı, yoğurt, süt, zeytinyağı gibi alımlar için 2008 yılından bu yana üreticilere 43 milyon liranın üzerinde ödeme yapıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediyesinden 1 milyon liralık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER