İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Genel Kurulu yapıldı


İZMİR (A.A) - İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliğinin 2012 yılı 42. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
     İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, genel kurula birliğe bağlı 48 kooperatiften 138 üye katıldı.
     Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) Genel Başkan Vekili ve İzmir Birlik Başkanı Salahaddin Hünü, genel kurulda yaptığı konuşmada esnaf ve sanatkarların kullandığı kredilerden yapılan kesintilerin azaltılacağını söyledi.
     Önceden kullandırılan ve bakiyesi 2012 yılına devreden krediler ile 1 Ocak 2012-22 Şubat 2012 tarihine kadar kullandırılan kredilerin faiz oranlarında bir değişiklik olmayacağını kaydeden Hünü, şöyle konuştu:
     Kredi faizleri ve uygulanan yüzde 50 sübvanse oranı devam etmiştir. Buna göre esnafın kredi faizleri 1-4 yıl olarak kullandırılan kredilerin 25 bin liralık kısmı için yıllık yüzde 5, 1 yıl üzeri yüzde 6, 25 bin lira ve üzerinde kullandırılan krediler için ise yıllık yüzde 7,8 faiz oranları ile kredi kullandırılmıştır. Merkez birliğimiz gerek bakanlık gerekse Halk Bankası ile görüşmeler yapmaktadır. Çalışmalarımız son aşamaya gelmiştir. Bu oranlar 2013 yılı için daha da aşağıya çekilecek. Önümüzdeki günlerde esnaf ve sanatkarların Halk Bankasından kullandıkları kredilerin faizleri daha da düşecek.
     Hünü, esnaf ve sanatkarın birleşmesi, teknolojisini ortak olarak yenilemeleri gerektiğini belirterek, Birleşmenin sağlanamadığı takdirde, yakın gelecekte hiç kimsenin, hiç bir yerde çekiç sesi duyamayacak. Bu ülkede, esnaf ve sanatkarlara ortak imalat atölyeleri kurarak, bu sorunları halledebiliriz dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER