İzmir Katip Çelebi Üniversitesine eğitim ve

İzmir Katip Çelebi Üniversitesine eğitim ve araştırma gemisi -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, İzmir Katip Çelebi Üniversitesine devredilen gemi, "Eğitim ve Araştırma" faaliyetlerinde kullanılacak


İZMİR (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından İzmir Katip Çelebi Üniversitesine devredilen balıkçı gemisinin teslimi gerçekleşti.
     İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Foça Balıkçı Barınağında gerçekleşen devir teslim törenindeki konuşmasında, üniversitelerinin her geçen gün büyümeye devam ettiğini, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından devredilecek geminin de kendilerine hız katacağını söyledi.
     Rektör Akhan, Geminin "eğitim ve araştırma" faaliyetlerinde kullanılacağı, Edremit Körfezinden Kuşadası Körfezine kadar yaklaşık 100 millik sahada araştırma projeleri yürüteceği belirtti.
     Geminin, Su Ürünleri Fakültesi lisans öğrencilerinin balıkçılık, dalış ve kaptanlık eğitimlerinde de kullanacağı ifade edildi.
     Rektör Akhan ile Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Tekinay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak, kurdeleyi kesmesinin ardından gemi öğrencilere ve basın mensuplarına gezdirildi.
    
     Muhabir: Ahmet Bayram
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber İzmir Katip Çelebi Üniversitesine eğitim ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER