İzmir Üniversitesinden Tire kültürüne destek

İzmir Üniversitesinden Tire kültürüne destek -İlçenin tarihi zenginliklerini içeren fotoğraflar bir albümde toplandı


İZMİR (A.A) - İzmir Üniversitesi, sosyal projeleri kapsamında Tirenin tarihi zenginliklerini İngilizce ve Türkçe hazırladığı İpek Yolu Üzerinde Tire isimli albümde toplandı.
     İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, yaptığı yazılı açıklamada, bu çalışmayla Tireyi UNESCOnun Dünya Tarih ve Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine hem tarihi eserler bakımından hem de geleneksel el sanatları açısından aday yapma hedefine bir adam daha yaklaştıklarını bildirdi.
     Albümde Tiredeki önemli tarihi eserlerin adres bilgileri ve özelliklerinin, fotoğraflarıyla birlikte kayıt altına alındığını vurgulayan Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Aynı zamanda Tiredeki tarihi mekanları ve kültürel el sanatları www.ipekyoluuzerindetire.com isimli sitede İngilizce ve Türkçe olarak web ortamına aktarıldı. Çok yakında Almanca olarak da yayına başlayacak olan web sitesiyle Tiredeki tarihi eserlerin uluslararası düzeyde tanıtımı çalışmaları hızlandırılacaktır dedi.
     Erciyeş, bundan sonraki hedefin Tiredeki bazı tarihi eserlerin ve kültürel el sanatlarının UNESCOun Dünya Tarih ve Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine adaylığı ve Tirede 14üncü yüzyıldan kalma bir mescidin İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından restorasyonu olduğunu belirtti.
     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın yakından ilgilendiği projenin kısa zamanda başlayacağını anlatan Erciyeş, İzmir Valiliğinin mescidin mülkiyet durumunun araştırıldığını ifade etti.
     Erciyeş, albümün basımına mali destek veren ve sunuş yazısını yazan İzmir Valisi Cahit Kıraç ile albümün hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber İzmir Üniversitesinden Tire kültürüne destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER