İzmir

İzmir-İstanbul otoyolu inşaatındaki kamulaştırmalar -Doğanlar semtinde bazı vatandaşların kamulaştırma mağduru olduğu iddia edildi


İZMİR (A.A) - İzmir-İstanbul arasında yapımı devam eden otoyolun İzmir bölümündeki başlangıç noktası olan Doğanlar semtinde bazı vatandaşların kamulaştırma mağduru olduğu iddia edildi.
     Avukat Mustafa Kemal Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Doğanlar Kavşağı ile Naldöken arasında Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi tarafından tamamlanan planlamanın bölgede bulunan askeri birliğin itirazı sonrası değiştirildiğini, bu itiraz üzerine güzergahın da değiştiğini belirtti.
     Askeri birliğin, plan değişikliği sonrası aynı araziyi TOKİye tahsis ettiğini, TOKİnin de açık artırmayla sattığını ifade eden Turan, Yani (burada askeri saha var) denilen güzergah artık özel mülkiyettir. Şehir ve bölge planlaması biliminin verileri ışığında yapılması gereken planlama (burası yasak bölge, ben ne dersem o olur) emriyle ve (emret komutanım) yaklaşımıyla belirlenmiştir. Sözkonusu arazi, artık satıldığına göre güzerhag, olması gereken biçimde yeniden belirlenmelidir dedi.
     Turan, yol projesinde Doğanlar geçişinin viyadük yerine toprak dolguyla inşa edilmesinin öngörüldüğünü, bunun bölge halkının rüzgar, ulaşım, görünüm ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyeceğini, takdir edilen kamulaştırma bedellerinin çok düşük olduğunu, kamulaştırma sahası içinde yer alan bazı mülklerin de boyayla işaretlenmesinin de bölge halkının tepkisini çektiğini ileri sürdü.
     (TLA-BAH)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER