İzmitten kısa kısa

İzmitten kısa kısa -Meclis Toplantısı yapıldı


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesinin Ocak ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Nevzat Doğanın başkanlığında, AK Pati ve Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyelerinin tam kadro katıldığı meclis toplantısında ihtisas ve denetim komisyonu seçimleri yapıldı.
     Yapılan açık oylamada, Kültür-Turizm ve Sanat Komisyonuna Erkan Aksoy, Mehmet Demirtaş, Adnan Uysal, Şahsuvar Marul, İbrahim Kılıç, Türlü İşler Komisyonuna Emine Okanalp, Ali Yılmaz, Erkan Aksoy, Gülümser Ayhan, Günay Atun, Plan ve Bütçe Komisyonuna Hasan Kırlı, İsmail Gündaş, Zafer Yılmaz, Cengiz Özcan, Fikret Gökmen, Sosyal Hizmetler Komisyonuna Fahri Meydan, Mahmut Öztürk, İbrahim Bulut, Cengiz Çakar, Muzaffer Gürfidan, Eğitim ve Gençlik Komisyonuna İbrahim Elgin, Emine Okanalp, Ali Yılmaz, Gülümser Ayhan, Haspi Kösemen, Çevre ve Sağlık Komisyonuna Muammer Biner, Olcay Sanal, Kani Baştürk, Elif Bülbül, Faik Çelik, İmar Komisyonu-na Zekeriya Özak, İsmail Gün, İsmail Canıgeniş, İsmail Sağıroğlu ve Şaban Sarıgülle seçildi.
     Komisyon seçimlerinin ardından İzmit Belediyesinin 2012 yılındaki gelir ve giderlerini denetlemek üzere görev yapacak olan denetim komisyonunun seçimi yapıldı. Gizli oylamayla yapılan seçimlerde AK Partili meclis üyesi Hasan Kırlı, Mahmut Öztürk, İsmail Gündaş, CHPden ise Fikret Gökmen ile Günay Atun denetim komisyonuna seçildi.
     İzmit Belediye Meclisi, 5 Şubat Salı günü saat 15.00te toplanmak üzere sona erdi.
    
     -Sokak hayvanlarını zabıta doyuruyor
    
     Ağır geçen kış şartları nedeniyle açlıkla karşı karşıya gelen sokak hayvanlarına zabıta ekipleri müdahale ediyor.
     Kentte yoğun kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşayan kedi ve köpeklerin karnını zabıta ekipleri doyuruyor.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, sadece insanlara yönelik çalışma yapmadıklarını belirterek, Kar nedeniyle başta köpekler ve kediler olmak üzere sokakta yaşayan hayvanlar açlık tehlikesiyle karşılaşıyor. Zabıta olarak hayvanların açlıktan ölmesine yüreğimiz el vermedi. Bu yüzden de onlara yemek artığı, ekmek, kuru mama, süt vererek hayatta kalmalarını sağlıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     -Zabıtadan keyfi uygulamaya son
    
     İzmit Belediyesi Zabıta ekipleri, Hacı Hızır Mahallesi Hacı Hasan Çeşme Sokakta vatandaşların, kamuya ait alanlara koyduğu 37 adet demir bariyer, zabıta ekipleri tarafından kesildi.
     Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, vatandaşların kamuya ait alanları çiçeklik ve demir bariyer koyarak işgal etmeye haklarının olmadığını belirterek halkımızın rahat ve huzurlu bir kentte yaşaması için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bazı vatandaşların keyfi uygulamaları ciddi olumsuzluklara yol açıyordu. Yollar tüm İzmit halkının ortak kullanım alanlarıdır. Kimse bu yerleri kendi mülkiyetindeymiş gibi kullanamaz. Keyfi uygulama yapanlar önce uyarılıyor, olumsuzluk devam ederse, haklarında yasal işlem yapılıyor dedi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmitten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER